JOKIĆ RAZBIO I ŠAMPIONE, DENVER SAVRŠEN: Bjelica i Kraljevi konačno POBEDILI! (VIDEO)
Nemanja Bjelica i Nikola Jokić, srpske NBA zvezde, Foto: AP/Jack Dempsey/Reuter/Sergio Estrada

nba liga

JOKIĆ RAZBIO I ŠAMPIONE, DENVER SAVRŠEN: Bjelica i Kraljevi konačno POBEDILI! (VIDEO)

Bila je to dobra noć za Srbe u najjačoj ligi na svetu

Objavljeno: 07:20h

Nikola Jokić i Denver Nagetsi pobedili su sinoć šampione NBA lige Golden Stejt Voriorse i zabeležili najbolji start sezone u ovoj deceniji.

Jokić je u ovoj utakmici zabeležio 23 poena (7-14 iz igre, 0-1 za tri, 9-12 sa linije slobodnih bacanja), uz 11 skokova i 6 asistencija i, kao i uvek, bio je motor svih napada tima iz Kolorada.

Još dvojica junaka pobede Grumenova, koji sada imaju skor 3:0 bili su Geri Haris sa 28 poena i Huančo Ernangomez, koji je u poslednjem napadu, pri rezultatu 100:98 za Denver (ujedno i konačan rezultat utakmice) blokirao šut Demijena Džonsa za produžetke.

Denver je igrao zaista odlično, kako u napadu, tako i u odbrani (nije mala stvar zadržati Golden Stejt ispod 100 poena), pa su u 4. četvrtini imali i prednost od 13 poena. Ipak, Voriorsi su smogli snage da u poslednjim momentima izjednače utakmicu, pa se učinilo da se Nagetsima sprema ono što im se često dešavalo u poslednje dve sezone - preokret na njihovu štetu.

Za veliki deo ovog zamalo-preokreta krivi su sami Nagetsi - u 4. četvrtini promašili su čak 6 slobodnih bacanja (a u celoj utakmici čak 18).

Inače, Voriorse je predvodio Stef Kari sa 30 poena, dok je Kevin Durent ubacio 20.

Još jedna vest koja sigurno interesuje navijače Denvera bio je izveštaj o stanju povrede startnog krila Vila Bartona. Stigli su rezultati snimka, i on je ipak samo istegnuo svašta nešto u blizini kuka, nije ništa pokidao. Dakle, sezona nije gotova, kako su se mnogi uplašili, ali pitanje je kad će se vratiti na teren. Možda za par nedelja, možda tek pred Novu godinu.

Evo hajlajta Nikole Jokića:

Nemanja Bjelica je odigrao sasvim, sasvim solidno u prvoj ovosezonskoj pobedi Sakramento Kingsa, nad Oklahoma Siti Tanderom - 131:120. Bjeli je za 31 minut na parketu postigao 12 poena, uz 5 skokova, 4 asistencije, 3 ukradene lopte i 1 blok (šut iz igre 5-6, 2-2 za tri poena).

Kingse su do pobede nosili Iman Šampert sa 26 poena i DeAron Foks sa 22 poena, dok se povratnik na teren Rasel Vestrbuk nije obrukao na prvoj utakmici sezone - predvodio je Oklahomu sa 32 poena, 12 skokova i 8 asistencija.

Los Anđeles Klipersi Bobana Marjanovića i Miloša Teodosića su pobedili Hjuston sa 115:112 a, na žalost svih fanova Bobana Uništitelja, srpski centar nije imao zapaženu ulogu, kao u protekla 2 meča.

Bobi, kojem brzi pik end rol Hardena i Kapele uopšte ne odgovara, igrao je samo 5 minuta na ovoj utakmici, i za to vreme je zabeležio 4 poena (oba šuta iz igre pogodio) i 1 skok. Ipak, nije se snašao u odbrani, pa su i Kapela i Harden iskoristili njegovu slabost (lateralna kretnja u odbrani, ko ne zna) i Bobi je pored svog imena zabeležio plus/minus skor od -6 dok je bio u igri.

Tobajas Haris sa 23 poena i Danilo Galinari sa 20 vodili su Kliperse do pobede (Teodosić nije igrao), a kod Hjustona, koji je bio bez Krisa Pola (suspenzija zbog tuče protiv Lejkersa) najbolji je bio Harden sa 31 poenom i 14 asistencija.

U za nas najmanje zanimljivoj utakmici večeri Atlanta je razbila nemoćni Klivlenda sa 133:111, a predvodio ih je ruki Tre Jang sa 35 poena i 11 asistencija. Kod Kavsa najbolji očekivano Kevin Lav sa 16 poena i 17 skokova, Kevin Lav koji se vratio u svoju omiljenu ulogu - lider slabog tima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.