SRBI VODILI GLAVNU REČ: Zvezda samlela Igokeu u trećoj četvrtini za nastavak idealnog niza
Branko Lazić protiv Igokee, Foto: Starsport©

ABA liga, 4. kolo

SRBI VODILI GLAVNU REČ: Zvezda samlela Igokeu u trećoj četvrtini za nastavak idealnog niza

Sva dešavanja po četvrtinama sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 22:49h

Crvena zvezda, jedan od dva neporažena tima u ABA ligi, ostao je neporažen, pošto je, bez mnogo muke u Pioniru slavila nad Igokeom rezultatom 96:75.

I pored problema koje su Igosi imali (američki košarkaši Trej Kel i Džimi Gevin su u petak posle samo tri odigrana kola napustili ekipu Nenada Trajkovića, Radivojević nije igrao), držali su se sve do treće četvrtine, kada su negde na polovini potpuno izgubili priključak i morali da se pomire sa porazom.

Milan Tomić i Bili Beron
Milan Tomić i Bili Beron foto: Starsport©

Crveno-beli nemaju poraz ni u jednom takmičenju ove sezone, prvi su u grupi i u Evrokupu, a da tako ostane i posle ovog subotnjeg meča, pobrinuli su se između ostalih Aleksa Radanov, Filip Čović, Branko Lazić i Bili Beron. Radanov je postigao 14 poena bez promašaja, Čović je imao deset asistencija uz četiri poena, Lazić je dao dve trojke i ubacio 12 poena, dok je Beron dodao 11 poena, takođe bez promašaja.

U redovima gostiju, ali i na celoj utakmici, najefikasniji je bio Sava Lešić sa 21 poenom uz pet skokova. Ispratio ga je Zubčić sa 16, pa i Lorbek sa 12 i Rikić sa 10 poena, ali zbog veoma lošeg procenta šuta iz igre teško su mogli momci iz Laktaša do iznenađenja u ne preterano popunjenoj Hali Pionir.

Evo i pogleda na tabelu ABA lige, na čijem će čelu crveno-beli biti sigurno bar do sledećeg kola zbog koš razlike.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Podsetimo, ranije ove subote Partizan je poražen od Krke u Novom Mestu.

Sva dešavanja po četvrtinama sa ovog meča možete da pratite uz naš lajv-blog...

ČETVRTA ČETVRTINA! CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 96:75

Crveno-beli za ceo meč imaju samo devet izgubljenih lopti, dok je gost napravio 11. Ono što je Igokei veći problem, je što je Crvenoj zvezdi procenat šuta veći gotovo duplo, Zvezda šutira 65 odsto, Igosi ni punih 40.

TREĆA ČETVRTINA! CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 75:55

Prednost crveno-belih raste, a bogami, raste i broj poena sa obe strane, pa uopšte ne bi bilo čudo da na ovom meču vidimo i preko 100 poena bar sa jedne strane... Zvezda na četiri i po minuta do kraja ima +13, teško da će Igokea sa osam igrača u rotaciji (dva Amerikanca otpuštena, Vuk Radivojević i dalje rovit od povrede, u protokolu je, ali bez minutaže).

Prednost je dostigla čak i +20.

DRUGA ČETVRTINA! CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 52:44

Sedam poena Odža pravi prednost od šest poena za crveno-bele na pola druge deonice.

Na 2 i po minuta do kraja poluvremena, Igokea je morala da zove tajm-aut, jer su Beograđani vodili sa 46:36 i ponovo imali najveću prednost na meču.

Crveno-beli rutinski igraju sa okrnjenim sastavom Igokee, ali mora se reći, ne igra se preterano odbrana na ovom meču!

PRVA ČETVRTINA! CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 25:23

Već u prvih pet minuta crveno-beli su napravili prednost od +10, koju je smanjio Talić trojkom, kada je tačno pet minuta do kraja četvrtine bilo 15:8 za domaćina. Usledila je nesportska greška crveno-belih, posle čega je upotpunjena serija od 7:0, pa se umesto +10, došlo do svega +3. Bili Beron je uspeo da podigne crveno-bele na novih +5 na 4 i po minuta do kraja četvrtine.

Nastavila se igra u serijama. Zvezda se ponovo odlepila na +9, ali su momci iz Laktaša opet prišli na samo -4. Čović nije pogodio otvorenu trojku iz lepog driblinga, što je kaznio Aljoša Janković i približio Igokeu na 23:21 40-ak sekundi pred kraj prvog perioda.

Na kraju, ipak se na prvu dužu pauzu otišlo pri rezultatu 25:23 za crveno-bele, pa možemo reći da smo gledali pravu NBA četvrtinu.

20.54 - Sve je spremno za početak meča...

20.31 - Pogledajte prethodni duel ovih ekipa i podsetite se kako je to bilo prethodne sezone.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.