BUDIO SAM SE U POLA NOĆI ZBOG SAKRAMENTA: Oduševljen dolaskom u Kingse, zahvalan Peđi i Divcu, opet sa Bogdanom!
Foto: Beta

uskoro na parketu

BUDIO SAM SE U POLA NOĆI ZBOG SAKRAMENTA: Oduševljen dolaskom u Kingse, zahvalan Peđi i Divcu, opet sa Bogdanom!

- Neću da kažem da nisam dobio dovoljno šanse u Minesoti, prihvatio sam svoju ulogu tamo

Objavljeno: 22:36h

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica na kraju je ipak stigao u Sakramento, iako se dvoumio da li da ostane u NBA ligi ili da se vrati u Evropu.

Reprezentativac Srbije će u Kaliforniji ponovo igrati sa Bogdanom Bogdanovićem i priželjkuje da će u redovima "kraljeva" imati drugačiju ulogu od one koju je imao u Minesoti.

Bjelica nije krio zadovoljstvo zbog dolaska u Sakramento, što je bilo vidljivo i pred početak nove sezone.

- Došao sam u sjajan grad, vreme je odlično, a u klubu je odlična organizacija. Tražio sam višegodišnji ugovor i bio sam blizu povratka u Evropu. Vlade mi je pomogao da promenim mišljenje. Zajedno sa Peđom Stojakovićem ubedio me je da je ovo najbolje za moju karijeru, kao i za moju porodicu. Drago mi je što sam prihvatio ponudu Sakramenta - rekao je Bjelica.

Nemanja Bjelica dok je nastupao za Minesotu
Nemanja Bjelica dok je nastupao za Minesotu foto: Fonet

Nakon decenije i po, koliko je prošlo otkad su za Sakramento igrali Vlade Divac i Peđa Stojaković, Kingse će opet predvoditi dvojica srpskih igrača, jer će na terenu dosta zavisiti od Bjelice i Bogdanovića.

- Svi u našoj zemlji smo ih gledali, pogotovo kad su igrali plej-of sa Lejkersima. Ostvario mi se san, ovde sam sa Bogdanom, sa kojim sam igrao i u Turskoj. Tu su i Vlade i Peđa i svi igrači, stručni štab i veoma sam srećan zbog svega ovoga - rekao je novi Srbin u Kaliforniji.

Bogdan Bogdanović na meču protiv Hjustona
Bogdan Bogdanović na meču protiv Hjustona foto: AP/Kelley L Cox

On je zadužio dres sa brojem 88 i američkim medijima je otkrio zbog čega se odlučio na taj potez.

- Imali smo "problem" jer sam uvek nosio broj osam (koji sada nosi Bogdan, prim. aut), ali moramo da pišemo zahtev da bismo dobili broj koji želimo, u čemu sm kasniji, pa sam izabrao 88. Uzeću "osmicu" sledeće godine. Biću brži", našalio se popularni Beli.

NBA liga
NBA liga foto: Logo

On se u NBA istakao kao odličan u šutu za tri poena, ali obećava da će u Kingsima dokazati da njegovu igru odlikuju i mnogi drugi kvaliteti.

- Znam da svi misle da sam "streč" četvorka i da pre svega znam da šutiram. Ja sam košarkaš. Znam da šutiram, ali i da radim druge stvari. Neću da kažem da nisam dobio dovoljno šanse u Minesoti, prihvatio sam svoju ulogu tamo. Nadam se da ću ovde imati drugačiju ulogu i pokazati da sam više od trojkaša. Volim da šutiram, ali i da spustim loptu, šta god je potrebno da pobedimo - zaključio je Bjelica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blicsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.