Partizan plaća najskuplji džoint u istoriji sveta!
Foto: KK Partizan, Reuters

STRAŠNO

Partizan plaća najskuplji džoint u istoriji sveta!

Ovom prilikom apelujemo na nadležne organe!

Objavljeno:

Skupa je ta vutra, bar iz perspektive Partizana u ovom momentu!

Kao što je već poznato, crno-beli moraju da isplate trojici bivših inostranih košarkaša čak 110.000 evra kako opet ne bi bilo sankcija od strane BAT (Fibinog arbitražnog suda).

Gist i Lazme sa džointom - fotomontaža
Gist i Lazme sa džointom - fotomontaža foto: Saša Pavlić Koky

Kako se ističe, Džejmsu Gistu se duguje 20.000 dolara od zaostalih plata za sezonu 2010/11, Dominiku Džejmsu čak 37.500 evra, plus još 10.000 evra za bonus njegovom agentu za sezonu 2011/12, kao i gotovo 33.000 dolara Druu Gordonu, uz još blizu 10.000 dolara za menadžera kroz sezonu 2012/13. Kada se sve sabere, uz određene sudske troškove, ta suma ide na preko 110.000 evra.

Kod Džejmsa i Gordona ništa nije sporno, oni su svoj deo posla odradili, ali Džejms Gist... On je posebna priča!

Za one koji se ne sećaju, crno-beli čak tri meseca u toj sezoni 2010/11 nisu mogli da računaju na njega, pošto je bio pozitivan na marihuanu. Dakle, on traži 20.000 evra za sezonu u kojoj je više pušio travu sa ortacima nego što je igrao košarku.

Stoga, možemo zaključiti da ta buksna iliti džoint (pretpostavimo da je bila jedna) koju je on popušio vredi čak 20.000 evra, tačnije, svaki dim nje vredi po 1.000 evra. Zato apelujemo i na BAT da razmisli kada je u pitanju ova presuda, pa neka bar smanji Partizanove dugove ovim igračima sa 110.000 na 90.000, jer zamislite da svima sportski klubovi plaćaju da u sebe unose opojne supstance...

Pa, kraj bi nam tada bio veoma blizu!

Nije to bio jedini Gistov ispad sa psihoaktivnim supstancama, jer je i četiri godine kasnije u Panatinaikosu imao isti problem, samo je tada suspendovan na šest meseci, a i za razliku od epizode u Partizanu, tražio je da se uradi B uzorak...

Ne osuđujemo mi rastamansku kulturu, nemojte pogrešno da nas shvatite, ali osuđujemo to što svetsko regulatorno košarkaško telo traži od srpskog velikana da plati novac koji ovaj momak objektivno nije zaslužio.

Ovom prilikom apelujemo na nadležne košarkaške organe da razmisle o tome kakvu poruku šalju ovakvim potezom!

BONUS VIDEO Espreso intervju: Uroš Trifunović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.