Adios, amigos: Đinobili je postao besmrtan - kraj karijere koja bi morala da ima mesta na filmskom platnu!
Foto: Profimedia

NEMA VIŠE, ĆAO

Adios, amigos: Đinobili je postao besmrtan - kraj karijere koja bi morala da ima mesta na filmskom platnu!

Đinobili je u 41 godini okončao veoma uspešnu karijeru, iako se nagađalo da bi mogao da odigra još jednu NBA sezonu

Objavljeno:

Legendarni argentinski košarkaš Manu Đinobili objavio je povlačenje u penziju, nakon 23 godine igranja. Đinobili se tokom karijere okitio najvažnijim odličjima kako u NBA ligi, tako i u Evropi, ali i sa reprezentacijom Argentine.

Đinobili je u 41 godini okončao veoma uspešnu karijeru, iako se nagađalo da bi mogao da odigra još jednu NBA sezonu.

- Danas, sa mnogo emocija objavljujem svoje povlačenje iz kopšarke. Neizmerno hvala svima, porodici, prijateljima, saigračima, trenerima, osoblju i navijačima, koji su bili umešani u moj život i karijeru dugu 23 godine. Ispunio sam i više nego što sam ikada mogao da zamislim - objavio je Manu na društvenim mrežama.

Đinobili je 1995. godine započeo profesionalnu karijeru Andinu, da bi godinu dana kasnije prešao u Estudijantes iz Buenos Ajresa.

Nakon dve sezone prelazi u Italiju i klub Violu Ređio Kalabriju, a potom igra za Virtus Bolonju, u kojoj za dve godine uspeva da osvoji titulu Evrolige, bude MVP finala i najbolji strelac te dve sezone.

U NBA ligu i ekipu San Antonio sparsa odlazi 2002. godine, a u "mamuzama" proveo je svoje najbolje košarkaške godine, pošto je uspeo čak četiri puta da osvoji NBA ligu i postane lice jedne od najboljih franžiza u profesionalnom sportu.

Sa reprezentacijom Argentine, između ostalog osvojio je zlatnu 2004. i bronzanu medalju 2008. godine na Olimpijskim igrama, kao i srebro na Svetskom prvenstvu 2002. godine

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.