U VITAUTASU PRIZNALI DA SU NAPRAVILI KATASTROFALNU GREŠKU! Porodica Bol nam je zamalo uništila klub! (VIDEO)
Foto: AP

TAKO IM I TREBA

U VITAUTASU PRIZNALI DA SU NAPRAVILI KATASTROFALNU GREŠKU! Porodica Bol nam je zamalo uništila klub! (VIDEO)

Braća su bila ponuđena rukovodstvima nekoliko klubova, a jedini koji su bili dovoljno ludi da ih prihvati bio je litvanski Vitatutas

Objavljeno: 20:56h

Jedan od najizvikanijih draft prospekata u poslenjoj deceniji Lonzo Bol (20), je najzaslužiji za vrtoglsvu slavu koju je njegova porodica doživela u proteklih dve godine, što je njegovom ocu Lavaru, otvorilo more mogućnosti, pa je za kratko vreme porodica Bol dospela u žižu javnosti.

Kada je "osigurao" svom sinu mesto u Lejkersima, odlućio je da to isto učini i sa preostala dva sina (Lijanđelo (19) i Lamelo (17)), pa je brže bolje rešio da ih skući u eminentnom Kalifornijskom Koledžu UCLA, koji je pohađao i njihov stariji brat.

Ali, onda je Lijanđelo u Kini uhvaćen u krađi u prodavnici, zajedno sa saigračima sa univerziteta "UCLA".

Posle burne afere i povratka koledž ekipe u SAD, Lavar je "prelomio" da sam košarkaški školuje sinove daleko od Amerike i da ih takođe praktično sam sprema za NBA draft.

I tako su obojica su prošle sezone bili članovi litvanskog kluba Vitautas, gde ih je otac odveo u nadi da će napraviti dobar posao u svakom segmentu.

Braća su bila ponuđena rukovodstvima nekoliko klubova, a jedini koji su bili dovoljno ludi da ih prihvati bio je litvanski Vitatutas.

Lijanđelo i Lamelo su igrali, a Lavar je aktivno učestvovao i u treninzima i obećao upravi da će pomoći u saniranju klupskog duga od oko 100.000 evra.

U Vitatutasu im se toliko svidela ta ideja da je klub istupio iz Baltičke lige i učestvovao u revijalnim utakmicama koje je Lavar organizovao u okviru svoje "Big Baller Brend" lige. Ta litvanska avantura Amerikanaca bila je izuzetno praćena i trajala je do 29. aprila, kada je porodica Bol maltene pobegla nazad u SAD, da bi se Lijanđelo pripremao za NBA draft, na kojem nije bio odabran. Kada podvuku crtu, u Vitautasu veoma žale što su Bolovi dolazili. - Prva i ključna greška koju smo napravili bilo je to što smo im dozvolili, posebno Lavaru, da pomisle da vode klub, da odlučuju, da planiraju i da čak vode utakmice - piše u klupskom saopštenju.

"Njegovi sinovi nisu bili ni blizu nivoa litvanske lige, a kamoli NBA lige, što su Americi očigledno shvatili, s obzirom na epilog drafta. Najviše nas razočarava činjenica da nisu imali ni želju da postanu bolji. Kada su videli da sve to ne vodi nigde, počeli su da uništavaju klub, prestali su da plaćaju nagrade pobednicima Big Boler Brend turnira... Litvanski klub je otkrio da je porodica Bol sa sobom ponela i novac koji je uložila u klub, kao i mašine za šutiranje.

"Bio je to potez 'na kratke staze' i poslužio je svrsi. Klub je preživeo i to je najvažnija činjenica. Ove sezone ćemo gledati širu sliku i budućnost. Prioritet će nam biti profesionalci, sa čvrstom disciplinom i karakterima - rekao je trener kluba, Virjiginijus Šeškus, koga je Lavar kritikovao pre odlaska u SAD. Posledica turbulentne sezone Vitautasa bilo je ispadanje u drugu ligu, jer je tim zauzeo poslednje mesto na tabeli.

Ipak, srećom po njih, administrativno su vraćeni u najviši rang jer Vitis nije ispunio uslove da se takmiči sa najboljima.

BONUS VIDEO: Pres konferencija Bate Mirkovića i Lole Smiljanića pred Bešiktaš

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.