SRBIJA BACILA PRVAKA SVETA NA KOLENA: Idemo u borbu za medalju! (FOTO)
Foto: kss.rs

evropsko prvenstvo za juniore

SRBIJA BACILA PRVAKA SVETA NA KOLENA: Idemo u borbu za medalju! (FOTO)

Naša Juniorska košarkaška reprezentacija došla je nadokmak medalje

Objavljeno:

Juniorska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2000. godine i mlađi, plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Letoniji.

Izabranici selektora Aleksandra Bućana su u Rigi u okviru 1/4 finala posle sjajne utakmice i velike borbe savladali odličnu selekciju Nemačke koja je gotovo 38 minuta pružala žestok otpor.

Naš mladi tim je do pobede došao kolektivnom igrom i velikom brobenošću, jer je to bio jedini način da se savlada disciplinovani nemački tim koji je pogodio čak 13 trojki. Plasmanom u polufinale srpski juniori nisu obezbedili samo borbu za medalje na ovom šampionatu, već su se kvalifikaovali i za učešće na Svetskom prvenstvu sledeće godine: Srbija U18 – Nemačka U18 92:86 (27:26, 19:20, 20:24, 26:16).

Reprezentacija Srbije će se u subotu (19:45) u polufinalu sastati sa selekcijom Francuske koja je u 1/4 finalu savladala posle produžetka Crnu Goru sa 76:74.

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije
Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije foto: kss.rs

Koliko je prva četvrtina bila izjendnačena govori podatak od čak 12 promena u vođstvu. Srbija je posle prve četvretine vodila sa minimalnih 27:26, a gotovo sve poene za naš mladi tim postigao je raspoloženi triling Zoran Paunović, Filip Petrušev i Marko Pecarski.

Nemce je predvodio gotovo neporešvi Bruno Vrčić. Agresivnom odbranom i nešto bržom igrom Srbija je u 13. minutu uspela da se rezultatski odlepi i povede sa 33:28.

Srpski juniori nisu dovoljno koristili dominaciju u skok igri (32-12), tako da je rival sa četiri vezane trojke ponovo prešao u vođstvo – 46:42. Ipak, do kraja prvog poluvremena izabranici selektora Bućana, preko sjajnog Paunovića (18 poena) i kapitena Ilića dolaze do izjednačenja.

Velika borba nastavljena i na početku drugog poluvremena. Srbija je posle uspešnih akcija Arijana Lakića i Marka Pecarskog povela sa 61:57, ali su Nemci uzvratili novom serijom preciznih šuteva za tri poena i stekli prednost na isteku 30. minuta- 70:66.

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije
Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije foto: kss.rs

Brzo je naš mladi tim došao do izjednačenja(70:70), ali je onda usledila serija rivala od 7:0. Na ovaj izazov nemačke selekcije srpski reprezentativci su odgovorili sa serijom 13:2 (83:79). Raspoloženi Filip Petrušev sa dve odlične akcije 90 sekundi pre kraja povisio je na 87:82.

Usledila je uzbudljiva završnica sa puno obostranih grešaka, ali su sve dileme oko pitanja pobednika rešili Pecarski i Petrušev sa četiri pogođena slobodna bacanja u posledeih devet sekundi pre kraja meča – 92:86.

SRBIJA U18: Petrušev 23, Islamović, Nedeljković 2, Rutešić, Paunović 25, Trifunović 4, Vasiljević, Pecarski 20, Lakić 10, Cerovina, Ilić 8, Kuzmanović.

NEMAČKA U18: DŽordž 4, Kopl, Merdit, Holersbaher 21, Vrčić 16, Binapfl 5, Flejt, Matišček 18, Brinke 4, Brinike 2, Drešer 12, Lanmiler

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/KSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.