MAJKL ODŽO 2.0! FMP opet doveo zver pod košem iz NCAA lige! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

NEMA ŠALE BRALE!

MAJKL ODŽO 2.0! FMP opet doveo zver pod košem iz NCAA lige! (FOTO) (VIDEO)

Tokom dvogodišnje karijere na Univerzitetu Lujzijana Stejt Tajgers, odigrao je 64 utakmice i 58 puta bio starter.

Objavljeno: 22:39h

KK FMP dobio je novo pojačanje pred novu sezonu, pošto je trogodišnji ugovor sa klubom potpisao bivši igrač univerziteta Lujzijana Stejt Tajgers, Duop Ret.

Ovaj igrač visok 210 centimetara rodom iz Južnog Sudana, koji igra na pozicijama 4 i 5, prve košarkaške korake pravio je u Australiji, a koledž karijeru gradio je na Univerzitetima "Li Bejtaun" u Teksasu (dve sezone i prosek od 15 poena i 9 skokova) i čuvenom "Luhzijana Stejtu" gde je odigrao dve odlične sezone.

'Bejbi huk
"Bejbi huk" Ratafoto: AP

U seniorskoj je imao prosek od skoro 13 poena i 6 skokova po meču (28 mečeva kao starter).

Tokom dvogodišnje karijere na Univerzitetu Lujzijana Stejt Tajgers, odigrao je 64 utakmice i 58 puta bio starter.

Pažnju američke javnosti skrenuo je tokom 2018.godine odličnim nastupima na utakmicama sa najjačim koledž timovima na istočnoj obali – protiv Kentakija je uz 24 poena ima 11 skokova, protiv "Vanderbilta" 31 poen uz 13 skokova, 26 poena i 11 skokova protiv "Lafajeta", 26 poena protiv "OLE Misisipija"…

Duop Ret je rođen 22.juna 1996.godine u Južnom Sudanu, a sa roditeljima i šestoro braće i sestara preselio se u Australiju tokom 2005.godine.

Dolazak Reta predstavlja nastavak sprovođenja pažljivo planirane transfer politike kluba, u kojoj najvažnije mesto imaju mladi i vrlo talentovani igrači iz celog sveta, željni šanse, afirmacije i pravilnog košarkaškog razvoja, poput Džone Boldena, Majkla Odža, Nemanje Nenadića…koji su bili važni članovi ekipe FMP-a u poslednje dve sezone u kojima je klub na pravi način reprezentovao srpsku košarku u ABA ligi i igrao finala domaćeg šampionata.

Snažni Ret
Snažni Retfoto: AP

KK FMP nastavlja sa aktivnostima u letnjem prelaznom roku, o kojima će srpska košarkaška javnost blagovremeno biti obaveštena.

BONUS VIDEO: Gostovanje Uroša Marjanovića na Happy TV

(Espreso.co.rs/FMP Železnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.