NAŠLI SU ZAJEDNIČKI JEZIK: Grci i Makedonci se konačno složili u nečemu, čeka nas košarkaški spektakl na Balkanu?! (FOTO) (VIDEO)
Foto: FIBA

TO BI BILO LEPO

NAŠLI SU ZAJEDNIČKI JEZIK: Grci i Makedonci se konačno složili u nečemu, čeka nas košarkaški spektakl na Balkanu?! (FOTO) (VIDEO)

Hoće li košarkška groznica zatresti Balkan?

Objavljeno:

Košarkaške federacije Makedonije i Grčke razgovaraju o mogućnosti da zajedno organizuju muško ili žensko Evropsko prvenstvo, saopštila je danas Makedonska košarkaška federacija (MKF).

- Naša želja je da u budućnosti zajedno organizujemo Evropsko prvenstvo. U opciji su ; muška i ženska konkurencija - rekao je sportski direktor MKF Vladimir Temelkovski na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, u slučaju da dve susedne zemlje dobiju organizaciju turnira, ; utakmice u Makedoniji igrale bi se u Skoplju, a u Grčkoj u Atini i Solunu.

Sprotski portal Ekipa naveo je da su intenzivni razgovori o zajedničkoj organizaciji velikog sportskog takmičenja vođeni uporedo sa političkim pregovorima o rešavanju makedonsko-grčkog spora oko imena Makedonija.

- U razgovre su, pored košarkaških federacija, bili uključeni i članovi političkih struktura kod kojih postoji raspoloženje za jedan takav projekat, za dodatno poboljšanje susedskih odnosa - navela je Ekipa.

BONUS VIDEO: Espreso Tviter - Ivica Iliev

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.