JOKIĆ JE DOBIO ROĐENDANSKI POKLON, A NIJE MU ROĐENDAN! Sa ovim trejdom Denvera, NEBO JE GRANICA!
Foto: Fonet

opa bato

JOKIĆ JE DOBIO ROĐENDANSKI POKLON, A NIJE MU ROĐENDAN! Sa ovim trejdom Denvera, NEBO JE GRANICA!

Menadžment Nagetsa je radio naporno u pauzi šampionata

Objavljeno:

Nikola Jokić je pre samo nekoliko dana potpisavši ugovor težak 148 miliona dolara postao najplaćeniji srpski sportista u istoriji i prvi Srbin koji je postao prva zvezda nekog NBA tima (ako ne računamo Pita Maraviča), a kao da to nije bilo dovoljno, uprava Denvera "častila" ga je odličnim trejdovima koje je napravila.

Naime, ESPN-ov NBA insajder Adrijen Vodžnarovski javio je kasno sinoć da u Denver na godinu dana, za minialni veteranski ugovor dolazi bivši vodeći igrač Boston Seltiksa, Ajzeja Tomas!

Tomas je poslednju sezonu proveo muku mučeći sa povredama, trejdom iz Bostona u Klivlend (za Kajrija Irvinga), a u Denveru bi trebalo da deli minute sa Džamalom Marejem.

Jeste da ovo možda nekome loše zvuči (veteranski ugovor, problemi sa povredom itd.), ali ne treba zaboraviti da je reč o vrhunskom, vrhunskom igraču sa ubilačkim instinktom u napadu - pre dve sezone imao je prosek od 28,9 ubačenih poena po utakmici, uz šut od 62 odsto, istakavši tada čak i kandidaturu za MVP-ja NBA lige.

Zbog operacije kuka produkcija mu je opala u sledećoj godini, kada je igrao samo 32 utakmice i postizao 15 poena u proseku. Sezonu je završio u Lejkersima, kao žrtva "rasprodaje" koju je Klivlend napravio na kraju sezone.

Tomas je, uz pikove sa drafta, Majkla Portera i Džereda Vanderbilta, još jedan igrač sa ogromnim potencijalnim učinkom, ali i velikim rizikom od povrede, kojeg su Nagetsi doveli. Međutim, upravo je ta povreda kuka (koja je opasna za igrača od 30 godina, posebno igrača koji je visok 173 cm), omogućila Denveru da ga dobije tako jeftino i praktično "bez borbe".

Tomas je dobar poznanik trenera Denvera Majkla Melouna, koji ga je trenirao u Sakramentu. Ovaj potez rešava Denverov problem zamenskog pleja, a neki smatraju da bi Ajzeja, ako sve prođe kako treba, već ove sezone mogao da se vrati u ol-star formu.

Drugi, možda i značajniji potez uprave Denvera ponovo je "prijavio" Vodžnarovski, čovek koji sve zna o NBA ligi: Nagetsi su u Bruklin Netse poslali "Menimala" Keneta Farida i Darela Artura, igrače koji su sa svojim velikim ugovorima mnogo opterećivali budžet Denvera, pogotovo posle potpisivanja monstruoznog Jokićevog ugovora. Nagetsi su u zamenu dobili Ajzeju Vajtheda, beka koji će učiniti Denver timom sa najviše Ajzeja u celoj NBA ligi, plus jedan pik iz prve runde sledećeg drafta, i jedan pik iz druge runde budućeg drafta.

Prošle sezone, Farid, nekad velika nada Denvera, igrao je samo 32 utakmice, ispavši iz rotacije zbog Jokića, Milsapa, Plamlija i Lajlsa.

Artur je igrao još manje od Farida - samo na 19 utakmica - pa analitičari ocenjuju da je odluka Denvera da se reši dvojice krila i 21 miliona dolara njihovih godišnjih ugovora - sjajna.

Evo kako trenutno izgleda tim Denvera (po redu kojim će ulaziti u igru):

Plej: Džamal Marej, Ajzeja Tomas, Monte Moris

Bek: Geri Haris, Malik Bizli

Trojka: Vil Barton, Tori Krejg, Huančo Ernangomez, Majkl Porter

Četvorka: Pol Milsap, Trej Lajls, Tajler Lajdon, Džered Vanderbilt

Centar: Nikola Jokić, Mejson Plamli, Tomas Velš

Bonus video:

(Espreso.co.rs/DenverStiffs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.