SRBIJA ISPALA SA SVETSKOG PRVENSTVA! Turska jača od Orlića u borbi za četvrtfinale! (VIDEO)
Foto: Printscreen/FIBA/Twitter

ŠTETA

SRBIJA ISPALA SA SVETSKOG PRVENSTVA! Turska jača od Orlića u borbi za četvrtfinale! (VIDEO)

Biće bolje sledeći put!

Objavljeno:

Kadetska reprezantacija Srbije – igrači do 17 godina – neće igrati u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Argentini.

Izabranici trenera Slobodana Klipe stali su već u prvoj eliminacionoj rundi – u osmini finala je bila bolja Turska koja je otišla na megdan Francuskoj. Srbija će u borbe za u utešni plasman krenuti od Novog Zelanda.

A krenulo je sasvim dobro. Prvi deo igre Orlići su završili 14 koraka ispred rivala, do polovine drugog perioda držali dvocifrenu razliku. I onda su primili dve trojke, koje kao da su bile signal da će utakmica da se okrene. Zaista se i okrenula. Kada su kola jednom krenula nizbrdo, nije bilo koga da ih zaustavi.

Šut nije služio srpski tim, odbrana, a posebno borba pod obručima, nije baš funkcionsala. Nizale su se greške i odvele Orliće u poraz.

Imali su dečaci iz Srbije neke lepe poteze, ali to im na kraju nije mnogo značilo. Dalje ka borbama za medalju ide Turska.

Turska – Srbija 87:68 (12:26, 23:10, 28:13, 24:19)

Turska: Erdek 18 (4 sk, 4 as), Gorener, Iljasoglu 5 (10 as, 5 sk), Kurtulgum 20 (8 sk), Ozkan, Atun 2, Bona, Haltali 10 (10 sk), Kučuk 9, Ozturk, Šengun 22 (15 sk, 4 il), Sezgun 1.

Srbija: Karapandžić 2 (6 as), Langović 18 (13 sk), Musić 4, Pažin 17 (4 as, 6 izg), Tanasković 11 (6 sk), Marković 3 (4 sk), Pavićević 2, Petrušev, Pokuševski, Popović 2, Vasić 9, Živanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.