LEBRON KOD JOKARE U DENVERU?! Mnogo poštuje Nikolu i velike su šanse da potpiše! (VIDEO)
Foto: Reuters

BILO BI LEPO

LEBRON KOD JOKARE U DENVERU?! Mnogo poštuje Nikolu i velike su šanse da potpiše! (VIDEO)

Podsećamo, Jokić ima opciju ovog leta da potpiše petogodišnji ugovor vredan 146.000.00, ali takav ishod smanjuje šanse da se Lebron nađe u Denveru...

Objavljeno: 16:27h

Nekadašnji NBA igrač Erl Bojkins, smatra da bi Lebron Džejms, od naredne sezone mogao da obuče dres Denver Nagetsa.

Bojkins ističe da su šanse da se tako nešto desi manje od 50 odsto i da sve trenutno vrti oko ugovora Nikole Jokića, koji ovog leta ima opciju da potpiše novi ugovor i produži saradnju sa timom iz Kolorada.

- Lebron će razmatrati Denver kao opciju. On ceni Nikolu Jokića zašto je centar koji može da pogađa šuteve i veoma dobro dodaje - rekao je Bojkins.

Bojkins je u NBA parketima proveo 13 sezona i smatra da ukoliko Denver ponudi Jokiću novi ugovor i uspe da ga zadrži u svojim redovima, da šanse rastu da LBJ vidimo u Koloradu. - Ukoliko Jokić dobije novi ugovor šanse da Lebron potpiše za njih su 35-40 odsto - smatra Bojkins.

Nagetsi imaju jako mlad sastav pun potecijala, čiju okosnicu čine Džamal Mari, Geri Heris i Nikola Jokić.

Međutim, Bojkins izgleda nije razmišljao o "seleri kepu", jer ukoliko Denver Jokiću ponudi maksimalan ugovor (146 miliona), u budžetu im neće ostati dovoljno novca za potpisivanje Džejmsa, sem ako ekipa iz Kolorada nije spremna da plaća "taksu na luksuz" .

U slučaju da pojure Lebrona, Nagetsi bi morali da se oslobode ugovora Keneta Farida (13 miliona), Vilsona Čendlera (12) i Darela Artura (7,5).

Sva tri igrača su trenutno ušli u poslednju godinu ugovora, što još više umanjuje šanse Denveru da pronađe trejd partnera za njih trojicu, pa se postavlja i pitanje, da li iko želi da preuzme ugovore gore pomenutih igrača čija trejd vrednost opada iz dana u dan.

A ako im to nije pošlo za rukom tokom protekle sezone, skoro je pa nemoguće da će im sada to poći za rukom, ali na njima je da se nadaju da će neka franšiza biti dovoljno luda da se ukopa sa njihovim ugovorima ugovorima (jedinu nadu mogu pronaći u nekoj od ekipa koje tenkuju, i spremaju se za oslobađanje prostora za potpisivanje slobodnih agenata nakon sledeće sezone).

Od ostalih ugovora, tu je i preterani ugovor Pola Milsapa (31 milion godišnje) a kako stvari stvrari stoje za sad, ekipi Denvera skoro sigurno neće naći novu ekipu za iskusnog krilnog centra, koji je zbog povreda odigrao najslabiju sezonu u proteklih 5-6 godina. Podsećamo, Jokić ima opciju ovog leta da potpiše petogodišnji ugovor vredan 146.000.000, međutim Denver može da odluči da mu ne ponudi sada produžetak saradnje, već da to urade početkom sledećeg leta. Tada bi Jokić postao neograničeno slobodan igrač i mogao bi da potpiše ugovor sa bilo kojom franšizom, dok ovog leta Denver može da izjednači ponudi bilo kojeg tima i da zadrži Jokaru.

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.