E, OVO JE BUM IZ VEDRA NEBA: Jasikevičijus prvi kandidat za trenera NBA tima!
Foto: EPA/Andrej Cukić

Niko to nije očekivao

E, OVO JE BUM IZ VEDRA NEBA: Jasikevičijus prvi kandidat za trenera NBA tima!

Informacija koja je odjeknula u Americi, ali i u Evropi

Objavljeno:

Koliko su svi bili iznenađeni, iako se očekivalo, kada je Finiks izabrao našeg Igora Kokoškova za prvog trenera, čime je ispisana istorija NBA, sada bi mogao da se desi novi šok u najjačoj ligi sveta.

Nakon Srbina koji je postao prvi Evropljanin na klupi nekog tima iz NBA, sada bismo mogli da dobijemo već i drugog, koji bi stigao direktno sa "starog kontinenta", iz Evrolige.

Šarunas Jasikevičijus je pravio čuda sa Žalgirisom ove sezone u Evroligi
Šarunas Jasikevičijus je pravio čuda sa Žalgirisom ove sezone u Evroligifoto: Reuters

Reč je o Šarunasu Jasikevičijusu, čije ime je iznenada isplivalo na vrh liste potencijalnih rešenja za upražnjenu klupu Toronta.

Reptorsi su se po ispadanju iz plej-ofa rastali sa Dvejnom Kejsijem i od tada su u potrazi za novim trenerom, a razgovori sa glavnim kandidatima nisu urodili plodom.

Šarunas Jasikevičijus je kandidat za trenera Toronta
Šarunas Jasikevičijus je kandidat za trenera Torontafoto: Reuters

Eme Udoka, Etore Mesina, Džeri Stekhaus i Majk Badenholzer nisu prošli u drugi krug posle uvodnog razgovora i zato se klub okrenuo nekim drugim rešenjima, a iznenada je u prvi plan iskočila legenda litvanske košarke.

Kako javlja poznati košarkaški novinar koji je uvek upućen u glavna zbivanja u NBA, Adrijan Vojnarovski, generalni menadžer Reptorsa, Masai Judžiri, već je obavio jedan razgovor sa aktuelnim trenerom Žalgirisa, za koga se interesuje i Barselona.

Jasikevičijus je ove godine napravio čudo sa "zelenom šumom" koju je odveo na fajnal-for Evrolige mimo svih očekivanja i zauzeo treće mesto, a osim mladosti i znanja, još jedan od kvaliteta mu je i vrhunsko znanje engleskog jezika i poznavanje tamošnje košarke, s obzirom da je ukupno sedam godina proveo u SAD.

Najpre godinu dana kao srednjoškolac, potom četiri godine na Univerzitetu Merilend i na kraju po dve godine u Indijani i Golden Stejtu.

BONUS VIDEO: Novica posle ispadanja u polufinalu od Zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.