KLIVLEND OŠTEĆEN U OKLENDU: NBA liga priznala 2 velike greške sudija koje su direktno uticale na krajnji rezultat! (VIDEO)
Foto: AP

AH te sudije

KLIVLEND OŠTEĆEN U OKLENDU: NBA liga priznala 2 velike greške sudija koje su direktno uticale na krajnji rezultat! (VIDEO)

Tokom prvog meča finalne serije imali smo prilike da vidimo veliki broj konroverznih momenata, neverovatnih i neshvatljivih reakcija i poteza

Objavljeno: 17:35h

Ekipa Golden Stejt Voriorsa je savladala Klivlend Kavalirse nakon produžetka (124:114) u prvom okršaju velikog finala NBA lige, i tako povela u seriji sa 1:0.

Tokom prvog meča finalne serije imali smo prilike da vidimo veliki broj konroverznih momenata, neverovatnih i neshvatljivih reakcija i poteza, ali definitivno je prednjačio Džej Ar Smit koji je sinoć ponovo odlutao u alter ego "JR Henija" i napravio glupost po kojoć će ostati zauvek zapamćen.

Ipak, ono što je prethodilo takvom potezu moglo bi da bude predmet rasprava, jer je NBA lige detaljno pregledala snimak svih situacija sa meča u Ouklendu, te je zaključila da je načinjeno više grešaka na štetu ekipe iz Ohaja.

Naime, do komične situacije čiji je akter bio "J.R. Henny" ne bi ni došlo da su sudije ponovile izvođenje drugog slobodnog bacanja Džordža Hila, pošto se na snimku jasno videlo da je Drejmond Grin prerano zakoračio u reket.

I to nije jedina situacija koju su rukovodeći ljudi NBA organizacije primetili nakon naknadnog pregledanja snimka.

Naime, Grin je 12 sekundi pre kraja meča pri vođstvu Golden Stejta od 107:106 napravio evidentan faul nad Lebronom Džejmsom, koje sudije u tom trenutku nisu okarakterisale tako, ali su odreagovale kada je faul načinjen nad Džordžom Hilom.

Epilog je bio poznat, polovičan učinak sa linije slobodnih bacanja je na kraju odveo meč u produžetak u kom su "ratnici" odradili rutinski posao.

Kako je serija počela, možemo konstatovati da nas očekuje izuzetno uzbudljivo finale NBA lige, a naredni meč je na programu u noći između nedelje i ponedeljka (3.00) takođe u Ouklendu, u Orakl areni.

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.