SPLEŠ BRADERSI SPASILI ŠAMPIONA SA RUBA PROVALIJE: Golden Stejt izvukao majstoricu za veliko NBA finale! (VIDEO)
Foto: EPA/John G Mabanglo

Kockali su se VOriorsi

SPLEŠ BRADERSI SPASILI ŠAMPIONA SA RUBA PROVALIJE: Golden Stejt izvukao majstoricu za veliko NBA finale! (VIDEO)

Tompson i Kari su dalekometnom paljbom doneli preokret posle zaostatka od čak 17 poena

Objavljeno: 10:08h

Šampion se spasio sa ivice ambisa i izborio majstoricu, odnosno, sedmi odlučujući meč u finalu zapadne konferencije pobedom protiv Hjustona 115:86.

Iako krajnji rezultat utakmice pokazuje ubedljivu pobedu Golden Stejta, uopšte nije bilo tako na parketu "Orakl arene", odnosno, bilo je zabnje i strepnje kod njegovih navijača u prvom poluvremenu kada su šetali na rubu provalije.

Na početku meča gubili su čak 17 razlike Voriorsi, sve dok im se nisu probudili na terenu "Spleš bradersi" koji su u drugom poluvremenu zatrpali koš Roketsa, dok je čitava ekipa odigrala fenomenalnu odbranu.

Kao i pre dve godine protiv Oklahome, kada je morao da spašava ekipu eliminacije, isto je sada morao da uradi Klej Tompson, koji je upravo odigrao možda i svoj najbolji meč ove sezone.

Čak 9 trojki je pogodio bek "ratnike" za ukupno svojih 35 poena na meču, a kada mu se pridružio sa još pet pogođenih šuteva van linije 7,25 metara i Stef Kari i sa ukupno ubačenih 29 poena, spasa Hjustonu, koji je igrao bez povređenog Krisa Pola, nije bilo. Ne zaboravimo i Durenta sa 23 postignuta koša.

Gotovo neverovatno deluje da je najbolji tim ligaškog dela sezone na Zapadu, za skoro 20 minuta drugog poluvremena postigao svega 20 poena, dok je primio čak 55.

Harden je jedini koji je cimao ekipu i nema mu se šta prigovoriti, dao je sve do sebe, završio utakmicu sa 32 poena, ali falio mu je Pol koga je pokušao da nadomesti Gordon sa 19 koševa, dok je Ariza postigao 14.

Dakle odluka će na kraju pasti u Teksasu, u noći između ponedeljka i utorka, koji od dva tima će se plasirati u finale.

NBA plej-of:

Golden Stejt - Hjuston 115:86 (3:3)

BONUS VIDEO: SVADBA PRED MUNDIJAL: Evo kao se fudbaleri Srbije provode na venčanju zlatnog orlića, Sergej pecka Živkovića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.