Beograd od fajnal-fora zaradio 20 miliona evra! (VIDEO)
Foto: Reuters

Zato želimo opet

Beograd od fajnal-fora zaradio 20 miliona evra! (VIDEO)

Našu zemlju je tokom ta četiri dana posetilo na hiljade i hiljade turista

Objavljeno:

Beograd je tokom vikenda bio evropska prestonica ne samo košarke već celokupnog sporta, a od organizovanja fajnal-fora Evrolige naš glavni grad je uspeo da ostvari i veliki profit.

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, tokom četiri dana zarađeno je čisto 18.000.000 evra, ali da se pretpostavlja da je zarada veća i od 20.000 evra.

Veliki broj navijača je posetio glavni grad Srbije tokom fajnal-fora Evrolige
Veliki broj navijača je posetio glavni grad Srbije tokom fajnal-fora Evroligefoto: Espreso

- Bilo je i više turista, ali 15.000 je ono što znamo zvanično. Tih 15.000 turista su u proseku imali tri noćenja u Beogradu odnosno četiri dana. To je 60.000 dana, a ako znamo da jedan turista u Beogradu dnevno troši oko 300 evra, računajući i hotel i sve ostalo, to znači da je ostvarena čista zarada od 18 miliona evra - rekao je Vesić.

On ističe da zbog toga, ali i iz drugih razloga u glavnom gradu žele da organizuju svake godine po jedan veliki sportski događaj.

- Drugi razlog je što se tako radi na imidžu grada jer se sva sportska takmičenja prenose na velikom broju televizija, emituju se spotovi o Beogradu i mi na taj način privlačimo nove turiste. Osim toga, strani investitori vide da je Beograd grad sporta, grad u kome se dešavaju lepe stvari, a to može da utiče na njihovu odluku da li će investirati u Beograd - kazao je između ostalog Vesić.

Podsećamo da se planira da Beograd bude kandidat za domaćina fajnal-fora i 2020. godine.

BONUS VIDEO: Slavlje igrača Reala sa navijačima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.