Obradović: Hvala Evroligi što je dovela takmičenje u moj grad! (VIDEO)
Foto: AP

ŽOC nakon finala

Obradović: Hvala Evroligi što je dovela takmičenje u moj grad! (VIDEO)

Iako je njegov tim poražen Obradović nije ništa zamerao svojim igračima nakon neuspeha u najbitnijem meču sezone

Objavljeno: 09:29h

Fenerbahče nije uspeo da odbrani titulu prvaka Evrope, ali je Željko Obradović bio dostojanstven i odmeren posle poraza od Real Madrida u finalu Fajnal fora u Beogradu. - Čestitam Realu na pobedi. Kao što sam govorio i pre finala, stvarno su imali mnogo problema sa povredama i povređenih igrača, ali su uspeli na vreme da se oporave i vrate. Kao što sam i njima rekao, drago mi je što su ljudi došli do finala. Pokazali su koliko su veliki tim i zaslužili su da pobede - rekao je Obradović.

Madriđani su pobedili sa 85:80 i tako osvojili svoju jubilarnu desetu titulu prvaka Evrope, ali iako je njegov tim poražen Obradović nije ništa zamerao svojim igračima nakon neuspeha u najbitnijem meču sezone. - Čestitam i mojim igračima, jako sam ponosan na sve što su uradili ove sezone i što su ponovo na 'fajnal foru' posle važnih promena u timu. Nije bilo lako, ali smo vrednim radom došli dovde. Hvala i na neverovatnoj podršci navijača Fenerbahčea, oni su jako važan tim svega što smo do sada uradili. Utakmicu su odlučili detalji. Verujem da nismo igrali odbranu kako je obično igramo. To je prvi ključ utakmice, a drugi je da smo promašili neke vrlo, vrlo lake šuteve. Ali, borili smo se do kraja, bila je vidljiva želja. Nadam se da će za neke od njih ovo biti dobro i pozitivno iskustvo da se bore i sledeće godine i da probaju da se vrate na Fajnal-for - rekao je Željko.

Sa privatne strane - igrali ste u petak protiv svog bivšeg igrača Šarunasa Jasikevičijusa, a danas protiv Lasa. Kakav je osećaj kad morate da igrate protiv svojih bivših igrača?

- Pričali smo o tome i pre turnira. Ja sam trener 26 godina i imam bar 100 bivših igrača protiv kojih sada igram. To mi je sudbina, nisam srećan zbog toga, ali tako je. Moram da kažem da mi je drago zbog Pabla, znam kakva je osoba - rekao je Obradović. A vi? Šta je sa vama?

- Ne znam, znam da imam ugovor na još dve godine, ali znate koliko je život težak. Rekao sam igračima u svlačionici da sam ponosan na njih, ali u sredu nam počinje plej-of. Zamislite posle ovog iskustva koliko će im biti teško da se vrate prvenstvu. Danas uživajte sa porodicom i prijateljima, sutra je slobodan dan, a utorak je dan za pripremu odbrane titule u prvenstvu - rekao je najtrofejniji evropski trener.

Kada su se završila pitanja, Obradović je sam uzeo reč da da bi izneo još jednu stvar. - Hvala Evroligi što je dovela Fajnal for ovde u moj grad, moju zemlju. Mislim da je organizacija bila savršena. Čestitam svima, neverovatna je organizacija. Nadam se da su se svi dobro osećali večeras i nadam se da će jako brzo imati neko slično iskustvo - rekao je Obradović.

Inače, Marko Gudurić i Jan Veseli nisu hteli da se obrate novinarima posle teškog poraza.

BONUS VIDEO: Momenat kada je Real podigao trofej

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.