LUKA DONČIĆ MVP EVROLIGE: Ispisao istoriju, a sada ide u napad na treće priznanje ove sezone! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook/Turkish Airlines EuroLeague

Najmlađi ikada

LUKA DONČIĆ MVP EVROLIGE: Ispisao istoriju, a sada ide u napad na treće priznanje ove sezone! (VIDEO)

Slovenački košarkaš je objedinio nagrade za "zvezdu u usponu" i najkorisnijeg igrača cele sezone

Objavljeno:

Luka Dončić je još jednom ispisao stranice istorije evropske košarke. Čudo od deteta iz Slovenije postalo je najmlađi MVP u istoriji Evrolige.

Fantastični košarkaš Real Madrida je dobio laskavo priznanje za najkorisnijeg igrača u najjačem evropskom takmičenju ove godine, a sa tek 19 punih godina je najmlađi.

Njemu je nagrada uručena u subotu uveče u Palati Srbija, dan pre velikog finala fajnal-fora u Beogradu između upravo "kraljevskog kluba" i Fenerbahčea.

-Hvala svim navijačima i trenerima, kao i svima koji su me podržavali. Ključ je u tome da se zabavljate na terenu i da naporno radite. Posebno mi je drago što sam nagradu dobio iz ruku Dušana Ivkovića. On je jedan od najboljih trenera svih vremena - rekao je Dončić nakon što mu je uručena nagrada za najboljeg igrača iz ruku velikog Dude Ivkovića.

Onu važniju, za MVP-ija cele Evrolige mu je uručio legendarni Teodoras Papalukas.

Dončić je tako objedinio dve nagrade, a imaće priliku i da, u svojoj verovatno poslednjoj sezoni u evropskoj košarci pre selidbe za NBA, napravi i het-trik, jer je posle polufinala sigurno ušao i u najuži krug kandidata za MVP-ija fajnal-fora. Sve će zavisiti od njegove igre u borbi za trofej.

Za najbolji potez sezone izabrano je zakucavanje Jana Veselog na ligaškom susretu Fenerbahčea i Žalgirisa u Istanbulu, najbolji strelac (nagrada „Alfonso Ford“) je Aleksej Šved iz Himkija, najbolji defanzivac Kajl Hajns iz moskovskog CSKA, dok idealnu petorku Evorlige čine: Nik Kalates (Panatinaikos), Nando de Kolo (CSKA), Luka Dončić (Real Madrid), Tornike Šengelija (Baskonija) i Jan Veseli (Fenerbahče).

BONUS VIDEO: Navijači Žalgirisa pored Arene

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.