OTVOREN FAJNAL-FOR EVROLIGE! Mali: Beograd je metropola; Bertomeu: Hvala vam za ovaj događaj!
Foto: Beta

SPEKTAKL JE SPREMAN

OTVOREN FAJNAL-FOR EVROLIGE! Mali: Beograd je metropola; Bertomeu: Hvala vam za ovaj događaj!

Beograd ie utrošio mnogo energije, vremena i znanja da organizacija Fajnal-fora Evrolige bude na nivou

Objavljeno:

Fajnal-for Evrolige je otvoren!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da da je Grad spreman za veliki košarkaški spektakl u kome će se Fenerbahče, Žalgiris, moskovski CSKA i Real Madrid boriti za titulu šampiona Evrolige u Štark areni.

- Srbija je zemlja košarke, čast nam je što smo dobili šansu u nasem lepom gradu da budemo organizatori završnog turnira. Prvi put nas grad će biti centar Evrope završnice Evrolige, o čemu su mnogi sanjali. Šetnjom Beogradom mogu da se vide deca kako igraju na terenima i sanjaju da će jednog dana postati kosarkaši - rekao je Mali na konferenciji za medije na Kalemegdanu.

On je dodao da je Beograd utrošio mnogo energije, vremena i znanja da organizacija Fajnal-fora Evrolige bude na nivou.

- Sada mogu da kažem da je Beogradska arena spremna da u njoj bude organizovan najbolji turnir. Pozivam sve goste da se upoznaju sa našim gradom, vide Kalemegdan, Ušće, veliki projekat Beograda na vodi, osete čari Skadarlije, ... Beograd je metropola, pozivam goste da osete na ulicama naše prijateljstvo - zaključio je Mali.

Đordi Bertomeu
Đordi Bertomeu foto: Stefan Jokić

Potom se prisutnima obratio Đordi Bertomeu, predsednik Evrolige.

- Hvala vam za ovaj događaj. Čestitke klubovima koji su izborili fajnal-for. Svaki put je sve teži domoći se završnice. Posle dugo vremena, konačno smo uspeli da dovedemo fajnal-for u Beograd. To ne bismo uspeli da nije angažovane gradske vlasti i gradonačelnika - istakao je Bertomeu.

- Još jednom, prenosi fajnal-fora biće u skoro svim zemljama. Imali smo preko dva miliona navijača u toku čitave sezone. Beograd će biti domaćin za četiri istorijska tima koja će se nadmetati za titulu - istakao je Bertomeu.

Polufinala Fenerbahče - Žalgiris (18 sati) i Real - CSKA igraju se sutra (21), dok su finale i meč za treće mesto u nedelju.

BONUS VIDEO: Razmena sličica za Svetsko prvenstvo u Rusiji na Terazijskoj česmi

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.