ARENA JE SPREMNA ZA SPEKTAKL: Siniša Mali očekuje 20.000 turista na F4 Evrolige! (FOTO)
Foto: Beta

oduševljen

ARENA JE SPREMNA ZA SPEKTAKL: Siniša Mali očekuje 20.000 turista na F4 Evrolige! (FOTO)

U isto vreme Beograd će biti domaćin i juniorskog Fajnal fora, na kojem učestvuje osam timova, od kojih dva iz Srbije, Mega i Crvena zvezda

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da su Arena i ceo grad spremni za predstojeći sportski spektakl - finalni turnir Evrolige.

U Areni je formiran novi medijski prsten, instalirana velika medijska kocka, novo led osvetljenje i ozvučenje, uređen plato oko nje.

Grad je uložio skoro dva miliona evra proteklih meseci, a ostalo je da se postavi parket, nakon čega će dvorana biti potpuno biti spremna za vikend.

- Arena je nikada lepša i spremnija. Sve što je bilo do nas, mi smo uradili, pet dana pre roka. Ljudi iz Evrolige kažu da su prezadovoljni, da smo uradili sve na najbolji mogući način - rekao je Mali pri obilasku Arene, gde je održana i sednica Organizacionog odbora završnog turnira Evrolige.

foto: Marina Lopičić

Mali je istakao da se za vikend očekuje više od 20.000 turista u Beogradu, pre svega iz zemalja čiji klubovi igraju na turniru, a to su Turska, Rusija, Španija i Litvanija, a da se samo na Aerodromu "Nikola Tesla" očekuje više od 50 vanrednih letova.

foto: Fonet

Direktan prenos Fajnal fora biće emitovan u više od 200 zemalja, rekao je Mali i dodao da je to sjajna prilika za promociju Srbije i Beograda.

- Da pokažemo još jednom da smo sportska nacija, košarkaška velesila. Za vikend u našem gradu biće sportski spektakl, a Beograd i Srbija i košarkaški centar Evrope - istakao je Mali i dodao da će u isto vreme Beograd biti domaćin i juniorskog Fajnal fora, na kojem učestvuje osam timova, od kojih dva iz Srbije, Mega i Crvena zvezda.

foto: Printscreen/Euroleague.net

Mali je naveo da Arena po prvi put izgleda onako kako je trebalo da izgleda pre 15 godina kada je završena. Na završnom turniru, u polufinalu branilac titule Fenerbahče igraće protiv Žalgirisa, dok se moskovski CSKA sastaje sa Realom iz Madrida.

BONUS VIDEO:

Razmena sličica za Svetsko prvenstvo u Rusiji na Terazijskoj česmi

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.