STIVENS UTIŠAO LEBRONA! Boston pregazio Klivlend u prvoj utakmici finala Istoka! (VIDEO)
Foto: EPA/John Centrino

MAGIČNA PARTIJA KELTA

STIVENS UTIŠAO LEBRONA! Boston pregazio Klivlend u prvoj utakmici finala Istoka! (VIDEO)

Sve je savršeno kliktalo u Bostonovoj mašineriji, koju je Bred Stivens nabaždario do te mere da je Klivlend izgledao kao neiskusniji tim na terenu, a ne obrnuto

Objavljeno: 10:58h

Ekipa Bostona je na domaćem terenu u prvoj utakmici finala istočne konferencije razmontirala ekipu Klivlenda razlikom od 25 poena.

Malo ko je očekivao rezultat 108:83 i glatku pobedu ekipe Seltiksa, koja je od samog starta utakmice bila bolji tim, pa je na kraju prve ćetvrtine rezultat glasio 36:18 u korist Kelta.

Sve je savršeno kliktalo u Bostonovoj mašineriji, koju je Bred Stivens nabaždario do te mere da je Klivlend izgledao kao neiskusniji tim na terenu, a ne obrnuto.

Duga četvrtina i ista slika na terenu.Boston gazi i ne mislina boga, a Klivlend pokušava da pohvata konce, ali im to nepolazi za rukom pa na poluvreme odlaze sa deficitom od 26 pona i rezultatom 61:35 u korist Bostona.

Boston je dozvolio Klivlendu samo 35 poena za dve četvrtine, što je nedopustivo za ekipu koja godinama u nazad pretenduje za titulu i poseduje možda najboljeg igrača u ligi u proteklih 15 godina.

Ekipa KavalIrsa je u drugo poluvreme ušla znatno agresivnije i kokretnije, što se poziitivo odrazilo na igru, pa su za razlikuod prve dve četvrtine oni bili ti koji su bili bolja ekipa na terenu, te su deficit sa 26 smanjili na 14.

Međutim, to nije dugo potrajalo pošto je ekipa Breda Stivensa odlučila da meč sigurno privede kraju i otkloni bilo kakve mogućnosti da ispusti prednost, koju je zasluženo stekla tokom meča.

Vrlo brzo su vratili kontrolu u svoje ruke i nastavili tamo gde su stali na poluvremenu.Klivlend jedostavno nije imao snage i koncentracije da meč uvede u neizvesnu završnicu, dok je Boston lomio protivnika i iz minuta u minut vraćao prednost koju je stekao u prve dve deonice igre.

Na kraju je "Kralj" kapitulirao i morao da prihvati činjenicu da je Boston dobio prvu borbu u ovom ratu.

U pobedničkoj ekipi najviše su se istakli Braun sa 23 poena i osam skokova, Moris sa dabl-dablom 21-10 i Horford koji je radio od svega po malo, sa 20 poena, šest asistencija, četiri skoka i dve blokade.

U ekipi Klivlenda niko nije prešao brojku od 20 poena, a naj efikasniji su bili Lav sa 17 poena, i osam skokova i Lebron Džejms sa 15 poena, sedam skokova i devet asistencija.

Kavalirsi moraju da ozbiljno podignu procenat šuta iz igre ako imaju nameru da se suprotstave Bostonu, pošto 36% sveukupno i mizernih 15.5% za tri poena zasigurno neće biti dovoljno.

Ekipa Bostona ne samo da je zaustavila Lebrona nego i celu ekipu Klivlenda, a izgleda da je Stivensova seansa sa Irvingom pred meč definitivno urodila plodom. Klivlend mora pod hitno da se trgne ako želi da opstane u seriji, pošto ih sledeća utakmica očekuje već u noći između utorka na sredu takođe u Bostonu.

Podsetimo se na koji se to način trener Bostona Bred Stivens spremao za ovu utakmicu.

BONUS VIDEO: Razmena sličica za Svetsko prvenstvo u Rusiji na Terazijskoj česmi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.