KOKOŠKOV POSLE PROMOCIJE: Klupa u Finiksu je veliko priznanje koje nisam proslavio, Jokić je impresivno završio sezonu, a sa Dončićem sam u kontaktu i želim mu sreću! (FOTO)
Foto: Profimedia

SRBIN U NBA

KOKOŠKOV POSLE PROMOCIJE: Klupa u Finiksu je veliko priznanje koje nisam proslavio, Jokić je impresivno završio sezonu, a sa Dončićem sam u kontaktu i želim mu sreću! (FOTO)

Finiks ima najviše šansi da na predstojećem draftu ima pravo na prvi izbor, a jedan od kandidata je talentovani Slovenac Luka Dončić

Objavljeno:

Prvi Evropljanin koji je postao glavni trener nekog NBA tima Igor Kokoškov kaže da nije slavio imenovanje za trenera Finiks Sansa, iako je ušao u istoriju.

- To je veliko priznanje, ali i veliki izazov. Nisam slavio zbog toga. Jednostavno, dobio sam nov posao – osećam da sam spreman. Nadam se da ćemo saradnici i ja biti još dugo godina u Finiksu. Biće jako teško, ali određeni potencijal postoji. Imamo dosta mladih igrača, koji su talentovani - rekao je Kokoškov za Vijesti.

Finiks ima najviše šansi da na predstojećem draftu ima pravo na prvi izbor, a jedan od kandidata je talentovani Slovenac Luka Dončić. - Drago mi je da smo u kontatku. Drago mi je da mogu da mu poželim sreću. Pratim njegove utakmice. Radujem se zbog njegovih uspeha, radujem se da dobro napreduje. Pred njim je lepa NBA karijera - nije želeo Kokoškov da prokomentariše mogući dolazak Dončića u Finiks.

foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

On je sezonu u Juta Džezu završio eliminacijom od Hjuston Rokitsa u polufinalu Zapada. Rokitsima daje i najviše šansi da osvoje titulu.

- Rezultat van svih očekivanja. Svi su prezadovoljni. Mislim da nije sramota izgubiti od Hjustona, jer je to tim koji je pravljen za osvajanje NBA prstena. Mislim da smo im pružili jak, kvalitetan otpor. Hjuston je tim koji je pravljen za napad na titulu. Igraju dobro, igraju posebnu košarku, sa dvojicom igrača koji su stalno u izolaciji u igri jedan na jedan iz driblinga. Taj način igre je jedinstven.

foto: AP

Bitnu ulogu u NBA ove sezone imali su košarkaši sa prostora bivše Jugoslavije - Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Dario Šarić, Bojan Bogdanović, Jusuf Nurkić, Nikola Vučević. - Jokić je na impresivan način završio sezonu i stavio sebe u krug igrača koji su promenili ili pišu istoriju NBA lige. Vučević, nažalost, zbog povrede nije imao kontinuitet, ali iza njega je standardno dobra sezona. Nadam se da će biti zdrav, jer ga je povreda poremetila. Šarić je imao kvalitetnu sezonu sa Filedelfijom, kao i Bojan sa Indijanom, te Bogdan u Sakramentu, dok je Nurkić ušao u red ozbiljnjih igrača, nije mala stvar biti startni centar - istakao je Kokoškov.

foto: Reuters

Igor Kokoškov ne planira da se skoro vrati u Evropu, ali ističe da će mu to verovatno biti naredni izazov.

BONUS VIDEO:

Grobari prozivaju Lalatovića posle pobede nad Čukom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.