TOPOVA ZVEZDA ČUVA PRVO MESTO: Crveno-beli uz nove oscilacije se uspeli uz Zlatibor! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Kls, 9. kolo

TOPOVA ZVEZDA ČUVA PRVO MESTO: Crveno-beli uz nove oscilacije se uspeli uz Zlatibor! (VIDEO)

Branilac titule nije lako došao do novog trijumfa, iako to rezultat možda i ne pokazuje

Objavljeno: 20:52h

Crvena zvezda je sa novim trenerom Milenkom Topićem ostvarila i drugi uzastopni trijumf. Šampion Srbije je pobedio Zlatibor iz Čajetine u gostima 92:75.

Bila je ovo još jedna utakmica sa oscilacijama i padovima u igri crveno-belih, a na kraju mogli su da slave i ubedljivije, ali i ovaj krajnji rezultat ne pokazuje koliko su morali da se pomuče da dođu do pobede.

Držali su se domaćini i zadavali muke igračima iz Beograda u prvih 15 minuta utakmice, imali su i vođstvo u određenom momentu, a sve zbog smušene i nedovoljno aktivne i agresivne odbrane gostiju.

Situacija je počela da se menja u drugom delu druge četvrtine kada je Filip Čović trojkama obezbedio svom timu odlepljivanje i to je pokrenulo i ostale igrače da krenu sa jačom igrom u odbrani što je donelo i lake poene iz kontranapada.

Usled svega toga u drugom poluvremenu počela je još više da raste Zvezdina prednost, te je u jednom momentu, posle poena Omića, koji se istakao i na ovom susretu, iznosila i 25 poena razlike.

I onda u poslednjem periodu je usledilo novo opuštanje igrača u crvenim i belim dresovima, što koriste domaćini i preko Papića i Popovića prave nekoliko mini serija i spuštaju se na 11 poena zaostatka.

Topić je morao da reaguje i trgne svoje igrače da odigraju u tih poslednjih nekoliko minuta ozbiljnije, a ne da se kockaju, što je i urodilo plodom.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su pomenuti Čović i Omić sa po 19 poena, dok je Dobrić postigao 18. Kod Zlatibora je najbolji Papić sa 22, a 13 je ubacio Popović.

KK Zlatibor - statistika
KK Zlatibor - statistikafoto: Printscreen/fibalivestats.com
KK Crvena zvezda - statistika
KK Crvena zvezda - statistikafoto: Printscreen/fibalivestats.com

BONUS VIDEO: Novak Đoković na druženju sa novinarima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.