A na Zapadu - spektakl! Pol oduvao Džezere za svoje prvo finale konferencije! Golden Stejt pokazao koliko može biti moćan! (VIDEO)
Kris Pol je ubacio 41 poen Juti u petoj utakmici polufinalne serije Zapada, Foto: AP

NBA plej-of

A na Zapadu - spektakl! Pol oduvao Džezere za svoje prvo finale konferencije! Golden Stejt pokazao koliko može biti moćan! (VIDEO)

Voriosi i Roketsi boriće se za mesto u velikom finalu

Objavljeno: 09:08h

U finalu zapadne konferencije igraće, kao što se i očekivalo Golden Stejt i Hjuston, koji su svoje poslove u polufinalima završili posle 5 utakmica.

Voriorsi su do četvrtog trijumfa 113:104 u seriji nad Nju Orleansom stigli uz pomoć novih odličnih partija svog udarnog trija - Kari, Durent i Tompson.

Sva trojica su blistala na utakmici u Oklendu i neutralisali inače odlične učinke Dejvisa i Holideja koji su dali sve od sebe da produže seriju, ali im je nedostajala pomoć saigrača.

Stef je ubacio 28, Durent 24, Tompson 23, uiz novu odličnu igru Drejmonda Grina kome je nedostajala asistencija za tripl-dabl - 19 poena, 14 skokova i 9 asistencija.

To je bilo i previše za ekipu Pelikansa u kojoj je Dejvis postigao 34 poena, a Holidej 27. Jedina dvojica dvocifrenih uz njih bili su Mirotić sa 12 i Mur sa 10.

Kako igra Kris Pol u ovom plej-ofu i kako ga prate u tome saigrači, zaista deluje kao da su Roketsi prvi favorit za osvajanje šampionskog prstena, a to je u ovoj seriji osetila Juta, koja je u petom meču poražena 112:102.

Za četvrtu pobedu Hjustona u seriji pobrinuo se najviše upravo pomenuti Pol koji je meč završio sa 41 postignutim poenom uz 8 postignutih trojki, a podelio je i 10 asistencija.

Odličnu pomoć je imao od saigrača, Takera sa 19 i Hardena koji je postigao 18.

"Džezerima" nije pomoglo ni to što su imali 5 igrača sa dvocifrenim učinkom, koje je opet po košgeterskom učinku predvodio ruki Mičel sa 24 poena, 22 je dao Burks, 17 O'Nil, a po 12 Ingls i Gober.

Ali sve je to bilo uzalud. Hjuston će po drugi put u četiri godine igrati u finalu konferencije, i to protiv šampiona cele lige.

NBA, plej-of:

Hjuston - Juta 112:102 (4:1)

Golden Stejt - Nju Orleans 113:104 (4:1)

BONUS VIDEO: Delije na meču Zvezda - Spartak uprkos zabrani

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.