PRVA IZJAVA MILENKA TOPIĆA KAO TRENERA ZVEZDE: Zaboravljam igračku karijeru! Ovo su moji zahtevi igračima!
Milenko Topić je nasledio Dušana Alimpijevića na mestu trenera Crvene zvezde, Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Nema mnogo vremena

PRVA IZJAVA MILENKA TOPIĆA KAO TRENERA ZVEZDE: Zaboravljam igračku karijeru! Ovo su moji zahtevi igračima!

Legenda crveno-belih će prvi put samostalno voditi jedan klub

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u sredu ekipu čačanskog Borca u utakmici 8.kola grupe A Superlige Srbije.

Meč koji je i derbi ove runde, predstavljaće i debi Milenka Topića na mestu prvog trenera. Nekadašnji igrač crveno-belih i pomoćnik Dušana Alimpijevića očekuje meč protiv dobre ekipe koja je u Čačku pokazala svoj kvalitet.

- Ekipa Borca je dobar tim, koji zna da igra košarku i koji zaslužuje svaki respekt. I to nisu pokazali samo u našoj utakmici u Čačku, već i kroz ostale mečeve ove sezone u ABA 2 ligi i domaćem šampionatu. Mi sa druge strane, moramo prvo da povratimo veru u sebe kao tim, koji želi da odigra dobru, borbenu utakmicu. Takođe, očekujem i podršku naših navijača, da nas podrže, jer smo u završnoj fazi naporne sezone.

Milenko Topić je do ponedeljka bio prvi asistent Alimpijevića
Milenko Topić je do ponedeljka bio prvi asistent Alimpijevićafoto: Fonet/Aleksandar Barda

Milenko Topić od ponedeljka je i zvanično prvi trener crveno-belih. Utakmice se nižu „kao na traci" sreda, subota, previše vremena za nekadašnjeg reprezentativca i člana šampionske generacije Crvene zvezde - nema.

- Žao mi je što pod ovakvim okolnostima dolazim na mesto prvog trenera. Imali smo ideju kada smo Dušan i ja predstavljeni kao trenerski tandem na početku sezone, da ćemo ovo odraditi zajedno do kraja. Što se tiče moje igračke karijere – sve to sada pada u vodu i nije važno, važno je ono što sledi. Mi moramo da popravimo naš odnos prema igri, da podignemo odgovornost, da svi shvate „težinu dresa" koji nose i za koji klub igraju - Crvenu zvezdu. Moramo da se okrenemo jedni drugima, jer samo zajedno možemo da krenemo napred kao tim. Nemamo puno vremena, a puno utakmica je pred nama. Treba osvežiti ekipu i uraditi dobru pripremu, koja je važna u ovom delu sezone. Bez velikih reči, na nama je da radimo i očekujem da idemo napred - rekao je Milenko Topić.

Milenko Topić ima nekoliko zahteva za igrače Crvene zvezde
Milenko Topić ima nekoliko zahteva za igrače Crvene zvezdefoto: Fonet/Aleksandar Barda

Kapiten Branko Lazić, takođe očekuje da ekipa pokaže svoje pravo lice već u sredu.

- Već sam o tome govorio i ranije. Borbenost i želja se podrazumevaju, bez toga ne možemo da napredujemo. A to je nešto što se podrazumeva kada igraš za Crvenu zvezdu. Očekuje nas protivnik koji je tokom cele sezone pokazivao da zna da igra košarku, u čijem sastavu je dosta vrlo iskusnih igrača. Zato samo maksimalnim angažovanjem možemo do pobede i bodova, koji nam donose prvo mesto. Zato pozivam i navijače da nam pruže podršku, jer nam je potrebna u ovom trenutku, u sezoni koja se bliži svom kraju i koja je vrlo naporna - rekao je kapiten crveno-belih.

Utakmica Crvena zvezda mts – Borac Čačak igra se u sredu od 18 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO: Delije na meču Zvezda - Spartak uprkos zabrani

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.