Lebron je opet uzeo metlu i počistio Toronto u plej-ofu, Filadelfija izbegla istu stvar protiv Bostona! (VIDEO)
Lebron Džejms i saigrači slave prolaz u finale Istoka, Foto: EPA/David Maxwell

NBA plej-of

Lebron je opet uzeo metlu i počistio Toronto u plej-ofu, Filadelfija izbegla istu stvar protiv Bostona! (VIDEO)

Imamo prvog finalistu istočne konferencije

Objavljeno: 10:27h

Klivlend je četvrtu godinu za redom u finalu istočne konferencije, pošto je i drugu sezonu uzastopno počistio metlom Toronto u plej-ofu sa 4:0 u seriji. Sa druge strane Filadelfija je uspela da izbegne "metlu" od strane Bostona.

Kavalirsi su dobili ubedljivo 128:93 uz još jednu fenomenalnu partiju najboljeg košarkaša današnjice Lebrona Džejmsa.

Reptorsi su i treće sezone uzastopno eliminisani od strane aktuelnih vicešampiona, iako su sada pokušali sa drugačijim pristupom, promenili igru i taktiku, ali ništa nije uspelo prvoplasiranom timu na Istoku u ligaškom delu sezone, jer izgleda nedostaje mu šampionskog gena.

Na suprotnoj strani to je upravo ono što imaju Kavsi, jer uprkos turbulentnoj sezoni koju su imali, pa i neizvesnoj seriji protiv Indijane koja je završena posle 7 utakmica u prethodnoj rundi, sada su postali najbolji i to baš onda kada je to najviše potrebno.

"Kralj Džejms" je meč završio sa 29 poena i 11 asistencija, a poslednje sekunde je dočekao plešući uz aut liniju i praveći žurku na klupi sa saigračima.

Odličan je bio i Kevin Lav koji je postigao 23 poena, a svi ostali članovi startne petorke su bili dvocifreni, Korver 16, Smit 15 i Hil 12. U indisponiranim Reptorsima prvo ime je bio Valančijunas sa 18 poena, DeRozan je dao 13, a Lauri svega 5.

U drugom polufinalu konferencije, Seventisiksersi su uspeli da izbegnu sudbinu Toronta i stigli do prvog trijumfa u seriji protiv Bostona 103:92, pa će sada pokušati da urade nešto što niko nije nikada, da preokrenu seriju posle 0:3 i prođu u finale.

Željni su bili osvete u Filadelfiji posle svega što se događalo na prethodnoj utakmici, koju su na neki način nesrećno izgubili i zato su sada bili ubedljivi.

Dario Šarić i Ti Džej Mekonel i Ben Simons su nemilosrdno punili koš Seltiksa, koji za razliku od prethodnih mečeva nisu sada imali previše raspoloženih igrača.

Hrvat je postigao 25 poena, ostala dvojica su dali po 19, a Embid je dodo 15. Kod gostiju nejefikasniji Tejtum sa 20 poena, a pratio ga je Moris sa 17.

NBA, plej-of:

Klivlend - Toronto 128:93 (4:0)

Filadelfija - Boston 103:92 (1:3)

BONUS VIDEO: Tejlor Ročesti zaustavio saobraćaj da bi se slikao sa fanovima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.