PUT DO ZVEZDA VODI PREKO PLJESKAVICE! Bogdan je sedeo na Draftu, uzeo zalogaj hamburgera - u tom momentu mu se ceo život promenio! (VIDEO)
Foto: AP

BOGIJEV PUT

PUT DO ZVEZDA VODI PREKO PLJESKAVICE! Bogdan je sedeo na Draftu, uzeo zalogaj hamburgera - u tom momentu mu se ceo život promenio! (VIDEO)

Bogdan je govorio i o tome šta se promenilo u odnosu Amerikanaca prema evropskim igračima u odnosu na period pre tridesetak godina

Objavljeno: 15:26h

NBA je počeo da prati kao klinac i već tada je uvideo razliku u brzini i kvalitetu košarke koja se negovala u najjačoj ligi na svetu.

Bogdan Bogdanović je oduvek bio zaljubljenik u ovaj sport, a njegov put do najjače lige na svetu je više nego zanimljiv.

- Baš Sakramento Kingse sam pratio, taj period kad sam pratio i gledao NBA košarku. Uvek je bila drugačija, bolje atlete, najbolja igrači i zabava za publiku je NBA. Tada si morao da gledaš celu utakmicu da bi video i sutra pričao. Sad je sve to na 'hajlajtsu' nekom. Dolazio sam u školu crvenih očiju - kaže Bogdanović koji gotovo do poslednjeg trenutka nije bio siguran da li uopšte da kupuje kartu za draft ili ne.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović foto: AP

Na draftu, dogodilo mu se nešto što stvarno vredi prepričati, a što su do sada retki znali.

- Ima zanimljiva priča za draft. Godina pre toga mi je prva da sam igrao i prijavio sam se za draft i tada je bilo "ko je ovaj" I sledeće godine kao automatski prijavljeni sa 22 godine dolazim u situaciju da će izgleda ispasti prva runda, tako mi kažu. I ja onda kažem ako je tako organizujte mi kartu, želim da odem za Ameriku da gledam i prisustvujem tome. Ako se desi, hoću da izađem tamo da vidim kako to izgleda - priseća se Bogdanović koji opisuje kako je izgledalo i veče drafta kada je izabran kao 27. pik.

- Išao sam sa drugom, draft počinje, kupio sam i odelo, cela ta panika. Ovde je bilo finale sa Zvezdom, isto i to hoćemo da igramo, pa nećemo. Kupi kartu ne igramo, pa onda nemoj da kupuješ, ipak igramo, bilo je svašta u tom periodu. Odem na draft i nema prvih deset pikova, a ja mislio da će to ići kao na traci. Odemo mi da uzmemo neke pljeskavice, hamburgere i donosimo na mesta, odjednom kamere oko nas. Ona žena javlja, sećam se, poslednji zalogaj, i dalje mi puna usta, ćuška me menadžer i kaže "draftovan si". Ja ne mogu da progutam. Ona mi odozdo pokazuje, kačket, brzo. Sva svetla na tebi. Meni kreću da se tresu noge. Pozdravljam se, pa tri prsta, pogubljen skroz - priča Bogdan.

-Ja ovako, 'šta?', moja želja je da dođem u NBA. Još je tad bila priča da ću biti 30. pik, San Antonio", kaže Bogdan.

Ima Bogdan svoje mišljenje i o razlogu tolikog broja evropskih košarkaša u najjačoj ligi na svetu, koji se povećao u poslednjim decenijama u odnosu na ranije.

- Drugačije je vreme. Mislim da oni ranije nisu imali toliko poverenja u Evropljane da bi oni atletski mogli da ispariraju, nisu imali želju da dovode evropske igrače, pa su se pojavili Vlade, Peđa, Dražen, Kukoč i igrali su na zavidnom nivou. Onda su oni gledali da ih uzimaju što mlađe i to je sada i dalje trend. Ja sam hteo iz Partizana da odem u NBA, ali nije bilo mesta. Meni je objašnjeno tad - Imamo Dragića, Bledsoa, Najta, Ti Džej Vorena su doveli i još je bio Heris iz Denvera. Bilo je šest bekova i ja sam bio sedmi. Primer je Jokić, njemu je bilo najbolje da ode. Mislim da je najbolje za igrače zbog uslova kakve ima NBA. Za neke igrače je bolje zbog uslova da dođu ovde ako znaju da se nose s tim - istakao je Bogdanović.

NBA
NBA foto: EPA/Paul Buck, AP, Reuters

NBA liga je veoma kvalitetna, ali i surova.

- Teško je opstati, prosečno ostaneš dve do tri godine. Svake godine 60 uđe u ligu, 60 izađe. Ništa nije garantovano, čak ni zvezdama. Sutra da se povredi, oni odmah traže soluciju, on je sada taj. Toliko je kvalitetna da imaš zamene - kaže Bogdanović koji objašnjava da mnogi navijači podržavaju NBA klubove baš zbog zvezda u njima.

BONUS VIDEO: Novak Đoković na druženju sa novinarima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.