DRAMA U PODMOSKOVLJU, ĐENKI PONIŠTEN KOŠ ZA POBEDU! CSKA STIŽE U BEOGRAD: Ne može jedan Šved protiv cele Armije! (VIDEO)
Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Evroliga, 1/4 finale

DRAMA U PODMOSKOVLJU, ĐENKI PONIŠTEN KOŠ ZA POBEDU! CSKA STIŽE U BEOGRAD: Ne može jedan Šved protiv cele Armije! (VIDEO)

Ekipa Dimitrisa Itudisa je obezbedila učešće na fajnal-foru u Beogradskoj areni

Objavljeno: 21:38h

CSKA je po 15. put u poslednjih 16 godina na fajnal-foru Evrolige!

"Armejci" su posle drame u Podmoskovlju savladali Himki 89:88 u četvrtom meču četvrtfinalne serije, i čekirali kartu za Beograd.

Utakmica za košarkaške sladokusce sa svim elementima trilera i potpunom dramom u poslednjem minutu, ali i po okončanju utakmice - tako bi se najkraće mogao opisati susret dve ruske ekipe u borbi za mesto među 4 najbolje u Evroligi.

Tokom čitavog meča imali su gosti prednost, u jednom momentu čak i 15 poena viška, ali uporni su bili igrači u žutim dresovima predvođeni vanserijskim igračem Aleksejom Švedom i doveli meč u neizvesnu završnicu, a tamo potpuno ludilo.

Pet sekundi pre kraja krenuli su igrači Himkija u napad, Dženkins se probio i položio loptu o tablu u koš, ali... U međuvremenu pre toga je zapisnički sto zaustavio vreme.

Zato su sudije odlučile da ponište koš i vrate sat na 5,7 sekundi te daju Himkiju novi napad koji ovog puta Monija nije uspeo da iskoristi i ostao je rezultat na semaforu 89:88 za "armejce", iako su svi iz Himkija besneli i bljuvali vatru na sudijsku trojku, a posebno trener Jorgos Barcokas.

Sve to je značilo da je CSKA dobio seriju 3:1 u pobedama i prošao dalje, ali na ne baš da tako kažemo najfer način.

Sudije i zapisnički sto su tako bacile senku i na prolaz CSKA, ali i na MVP partiju Šveda koji je u drugom poluvremenu cepao mrežice odakle je stigao. Pogodio je čak i trojku u Kecmanovom stilu u poslednjim stotinkama prvog poluvremena, ali ona nije priznata jer nije lopta bila izbačena na vreme.

Na kraju ukupno je postigao 36 poena, ali slaba mu je vajda takav učinak. Jedini od ostalih igrača koji je bio dvocifren jeste Anderson sa 10 poena. Naš Stefan Marković je postigao 9, a Dženkins 5 poena.

U ekipi Dimitrisa Itudisa čak petorica dvocifrenih, Higins sa 20, Voroncevič sa 15, Rodrigez sa 14, Antonov sa 15 i Klajburn sa 12 poena.

KK Himki
KK Himkifoto: Printscreen/Euroleague.net
KK CSKA Moskva
KK CSKA Moskvafoto: Printscreen/Euroleague.net

BONUS VIDEO: Koreografija navijača Partizana 157. Večiti Derbi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.