MIŠKO SAMO ŠTANCUJE! Mega je ušla u istoriju NBA lige, ono što oni rade je za svako poštovanje! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

RASADNIK TALENATA

MIŠKO SAMO ŠTANCUJE! Mega je ušla u istoriju NBA lige, ono što oni rade je za svako poštovanje! (FOTO)

Mega je ušla u istoriju NBA lige pošto je postala jedini klub van američkog kontinenta koji je dva puta imao po tri izabrana igrača na jednom draftu

Objavljeno:

Miško Ražnatović, jedan od najpriznatijih košarkaših menadžera na svetu, odavno pomera granice, a Mega Bemaks, na čijem čelu se nalazi, iz godine u godinu pravi asove za NBA. Ovog leta će napraviti još jedan korak u tome...

Mega je prava fabrika igrača za najjaču evropsku ligu. U poslednje četiri godine imala je čak devet košarkaša na NBA draftu, po čemu je u prva tri kluba.

foto: Dado Đilas

To je samo još jedan dokaz kako se radi u klubu iz Beograda, a ispred njega su svega dva koledža - Djuk Blu Devils sa 10 i Kentaki Vajldketsi sa 14.

I Mega će ovog leta, 11. avgusta, upravo sa koledžom koji je dao najviše igrača za NBA u poslednje četiri godine odigrati posebnu utakmicu na Bahamima.

Mega je ušla u istoriju NBA lige pošto je postala jedini klub van američkog kontinenta koji je dva puta imao po tri izabrana igrača na jednom draftu. Na draftu 2014. godine imala je Nikolu Jokića koji je bio 41. pik, Vasilija Micića na 52. mestu i Nemanju Dangubića na 54. Dve godine kasnije su takođe trojica izabrana - Timoti Luvavu kao 24. pik, Ivica Zubac na 32. mestu i Rade Zagorac kao 35. pik.

U međuvremenu su trojica igrača direktno iz kluba otišli u NBA, i to Jokić u Denver Nagetse 2015, Luvavu u Filadelfiju i Zubac u Lejkerse 2016.

BONUS VIDEO:

Fanovi dočekali Novaka u Barseloni

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.