Turci poveli 2:0 u seriji i sada su na korak od Beograda! Olimpijakos se vratio na kolosek, Micić sjajan i u porazu! (VIDEO)
Foto: EPA/Tolga Bozoglu

EVROLIGA, TOP 8

Turci poveli 2:0 u seriji i sada su na korak od Beograda! Olimpijakos se vratio na kolosek, Micić sjajan i u porazu! (VIDEO)

Tim iz Istanbula na korak od fajnal fora, Olimpijakos izjednačio u seriji

Objavljeno: 16:37h

U prvom meču večeri su se sastali Fenerbahče i Baskonija, a pobedu je odnela ekipa Fenera rezultatom 95:89 i povela u seriji sa 2:0. Baskonija je povela 4:0 ali se Fenerbahče ubrzo trgao i do kraj četvrtine preuzeo vođstvo i rešio prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 25:23. Druga četvrtina je nastavljena u istom maniru, gledali smo koš za koš pa se na poluvreme otišlo rezultatom 53:49 u korist Reala.

foto: Saša Pavlić Koky

Treća četvrtina je nastavljena u malo drugačijem ritmu, odbrane su bile mnogo tvrđe pa je za razliku od prvog poluvremena bilo mnogo manje poena u ovoj deonici. U poslednju četvrtinu se ušlo rezultatom 71:68 za tim iz Istanbula, koji je uspeo da održi prednost do kraja meča i pobedi rezultatom 95:89. Najefikasniji u ekipi Fenera bio je Bred Vonamejker a dobre partije su takodje imali Jan Veseli sa 16 poena šest skokova i Nikola Kalinić sa 11 poena. Dok se u poraženom timu najviše istakao Met Džening sa 17 poena a rame uz rame mu je bio Vinsent Porier sa 14 poena i sedam skokova.

U drugom meču večeri su se sastali Olimpijakos i Žalgiris a ekipa Olimpijakosa je bila odlučna da izjednači rezultat u seriji pre nego što se ona preseli u Kaunas, što im je pošlo za rukom rezultatom 79:68. U prvoj četvrtini smo videli mali broj poena i tvrdu košarku sa obe strane pa je na kraju tog perioda igre rezultat iznosio 17:15 u korist Olimpijakosa. U drugoj četvrtini je ekipa iz Pireja dala gas i brzom igrom i tvrdom odbranom rzbila Žalgiris pa se na poluvreme otišlo sa prednošću Olimpijakosa 41:32. Nakon poluvremena je ekipa Žalgirisa odlučila da uzvrati i iznenadi protivnika energičnom igrom i čvrstom odbranom. Olimpijakos je ostao zbunjen i nije imao odgovor za ovakvo izdanje klinaca iz Kaunasa pa su izgubili ovu četvrtinu rezultatom 13:22.

Međutim to nije dugo trajalo.U pauzi izmedju četvrtina se ekipa iz Pireja prizvala svesti i otvorila poslednju deonicu serijom 9-0 i time presekla ''momentum'' ekipe iz Kaunasa i privela meč kraju sigurnom igrom, rezultatom 79:68.

U timu iz Pireja najefikasniji je bio Džamel MekKlin sa 21 poenom dok je sjajni Vasilis Spanulis upisao 17 poena i četiri asistencije. U porazenom timu najefikasniji je bio Brendon Dejvis 20, dok je Vasilije Micić odigrao sjajnu utakmicu na kojoj je upisao 13 poena i 8 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz u ovom meču.

Rezultati:

CSKA Moskva - Himki - 2:0 u seriji

Panatinaikos - Real Madrid - 1:1 u seriji

Olimpijakos - Žalgiris - 79:68 (1:1 u seriji)

Fenerbahče - Baskonija - 95:89 (2:0 u seriji)

BONUS VIDEO: Roditelji izvlače deci živu glavu u tuči na Večitom derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.