Vanja Marinković ide na draft, a u NBA interesuje ga samo jedan tim, onaj gde su Srbi ostavili jak trag! (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koky

DA SE ON PITA

Vanja Marinković ide na draft, a u NBA interesuje ga samo jedan tim, onaj gde su Srbi ostavili jak trag! (FOTO)

"Selektor Aleksandar Đorđević, koji je velika legenda srpske košarke i Partizana, ostavio je veliki utisak na mene kao i na ostale igrače koji su debitovali"

Objavljeno: 20:02h

Košarkaš Partizana Vanja Marinković je objavio da će izaći na predstojeći NBA draft. Tim povodom kontaktirale su ga "Nezavisne" i pitale za očekivanja i želje vezane za taj događaj.

Marinković je otkrio da mu je želja da zaigra za Lejkerse, ali da ne bi odmah išao tamo već da želi još da napreduje u evropskoj košarci. Kao i da izlazak na draft nije još definitivna odluka.

- Pratim dosta NBA ligu, ne znam čiji stil igre bi mi kao igraču najviše odgovarao tamo budući da gotovo sve ekipe igraju "ran end gan" košarku. Tim za koji navijam odmalena su Los Anđeles Lejkersi, najviše bih voleo da me oni izaberu i da tamo igram jednog dana - kaže Marinković za Nezavisne.

foto: Beta

Kakve su šanse sa budeš odabran?

- To je neka moja želja i menadžerova, svakako da se nisam prijavio reda radi i mislim da imam šanse da budem izabran. Opet, nisam još siguran da li će prijava ostati do kraja ili ću je možda i povući. To će zavisiti i od mojih igara do kraja sezone, pošto se sve prati tamo u SAD - kaže Marinković.

foto: Dado Đilas

Vanja je krajem prošle godine debitovao i za reprezentaciju Srbije, za koju je igrao u kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo u Kini.

- Prelep je osećaj i iskustvo igrati za svoju zemlju. To je svima želja i čast, posebno kada znamo kakvu košarkašku istoriju ima Srbija. Selektor Aleksandar Đorđević, koji je velika legenda srpske košarke i Partizana, ostavio je veliki utisak na mene kao i na ostale igrače koji su debitovali. Radiću u narednom periodu i pokušati da budem što bolji kako bih u narednim godinama postao standardan reprezentativac. Mislim da će doći i to - rekao je Marinković.

BONUS VIDEO:

Roditelji izvlače deci živu glavu u tuči na Večitom derbiju

(Espreso.co.rs / Nezavisne)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.