Kingsi uradili analizu Bogdanove prve sezone u NBA: Igrač koji rešava utakmice, samo mu dajte loptu kad se odlučuje! (VIDEO)
Foto: AP

Prezadovoljni

Kingsi uradili analizu Bogdanove prve sezone u NBA: Igrač koji rešava utakmice, samo mu dajte loptu kad se odlučuje! (VIDEO)

U NBA klubu su itekako zadovoljni kako se srpski as pokazao u svojoj debitantskoj sezoni u NBA

Objavljeno:

Klubovi koji nisu ušli u NBA plej-of polako prave rekapitulaciju odigrane sezone i učinka koji su njihovi igrači imali.

Među tim timovima je i Sakramento koji je napravio kratak osvrt na našeg Bogdana Bogdanovića koji je odigrao svoju prvu sezonu u najjačoj ligi sveta.

Naše ukuse je zadovoljio za debitantsku godinu, a šta kažu "kraljevi" o tome?!

- Početnik Kingsa Bogdan Bogdanović je zablistao u prvoj NBA sezoni. Nastupajući sa još tri početnika, Bogi je postao oslonac i košgeter, završivši sezonu sa 11,8 poena, 2,9 skokova i 3,3 asistencije po meču, uz 56 nastupa u startnoj petorci. Najbolju utakmicu naš 'broj 8' imao je u januru protiv Jute, kada je ubaio 25 poena, uz šest skokova i dve asistencije.

- On se priklučio triju igrača koji rešavaju utakmice za Kingse, presudivši svojim pogocima u utakmicama sa Golden Stejtom i Memfisom, a realizujući na mečevima tri od četiri šuta u poslednjih pola minuta igre, a da pritom razlika nije veća od dva poena.

- Uz sve to u uspešnoj prvoj sezoni, Bogi je dobio i MVP nagradu za meč "Zvezde u usponu na NBA Ol-star vikendu" - navodi se u izveštaju o srpskom reprezentativcu.

Ono što je sigurno jeste da je Bogdan preuzeo jednu od liderskih uloga u timu i da će tek sledeće sezone još više moći da se iskaže, pošto je ova bila aklimatizacija.

BONUS VIDEO: Zoran Tošić - izjava posle 157. Večitog derbija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.