DALEKO OD TOGA DA NAS NE ZANIMA TITULA, ALI NEMAMO PRITISAK! Džikić miran pred finale ABA lige! (FOTO)
Aleksandar Džikić, trener Budućnosti, Foto: Beta

ABA LIGA, FINALE

DALEKO OD TOGA DA NAS NE ZANIMA TITULA, ALI NEMAMO PRITISAK! Džikić miran pred finale ABA lige! (FOTO)

"Zvezda ima kvalitetan tim koji je popunjen na svim pozicijama i nisu slučajno kao prvi završili ligaški dio takmičenja"

Objavljeno:

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić smatra da prednost domaćeg terena neće biti presudan faktor u finalnoj seriji ABA lige sa Crvenom zvezdom.

Crveno-beli su domaćini prva dva susreta, u ponedeljak i utorak u hali "Aleksandar Nikolić", a potom se serija seli u Podgoricu (13. i ako bude potrebno 14. april).

- Momci su svesni svega, nije to neka filozofija, Zvezda je evroligaš i višestruki prvak regionalnog takmičenja. Svake sezone imaju obavezu da naprave konkurentan tim za pobede u elitnom takmičenju. Imaju prednost domaćeg terena i to jeste važno u seriji na tri dobijene utakmice, ali smo i njih i neke druge favorite pobeđivali u gostima, tako da ne vidim to kao nešto što odlučuje. Zbog uslova takmičenja je finale „spakovano“ u nedelju dana, što je sa jedne strane zanimljivo, a sa druge specifično, jer se putnik u Evroligu određuje za sedam dana. U planiranju treninga smo u poslednjih mesec dana prilagodili način rada tom ritmu i smatram da ćemo na planu energije biti spremni za Zvezdu - rekao je Aleksandar Džikić.

foto: Beta

Trener Budućnosti zadovoljan je i zdravstvenim biltenom svog tima. - Zadovoljan sam povratkom Filipa Barovića, ali to nije ona forma u kojoj je bio kao nosilac igre. On se „pojede“ što ne može više da pruži. Motivisan je, ozbiljan čovjek i širi pozitivnu energiju na saigrače. Želimo da budemo zdravi i da probamo da odigramo najbolje što možemo. Što se povreda tiče, bolja je situacija sa Seadom Šehovićem i Aleksom Ilićem, treniraju normalno, a da li će igrati ili ne zavisi od dosta faktora - dodao je bivši trener Partizana.

foto: Beta, Fonet

Džikić ističe da važnost meča ne predstavlja dodatni pritisak ekipi. - Zvezda ima kvalitetan tim koji je popunjen na svim pozicijama i nisu slučajno kao prvi završili ligaški dio takmičenja. Svesni smo šta mogu da urade i bitno je da ne potcenimo bilo kog igrača iz njihove rotacije. Možemo da budemo mirni, uradili smo sve što je trebalo i ovo je kao nagrada. Daleko od toga da nas ne zanima trofej ABA lige, ali nema pritiska. Ako bude sve u redu sa sastavom, vidjećemo kako će sve proći - zaključio je Džikić.

Prva utakmica finala Crvena zvezda mts - Budućnost VOLI igra se u ponedeljak od 19 časova, druga već u utorak od 18.30 časova.

Oba meča na programu su u hali "Aleksandar Nikolić" čije će kapije biti otvorene dva sata pre utakmica. Treći i eventualni četvrti meč na programu su u Podgorici 13. i 14. aprila, a ako bude bilo potrebe "majstorica" će se igrati u Beogradu 16.

BONUS VIDEO:

Koreografija Delija na meču Crvena zvezda - Zemun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.