JOKIĆ DO DEVETOG TRIPL DABLA, DENVER NA DVA KORAKA OD PLEJ OFA: Nikola dominirao, Nagetsi pregazili Kliperse (VIDEO)
Foto: Reuters

nba liga

JOKIĆ DO DEVETOG TRIPL DABLA, DENVER NA DVA KORAKA OD PLEJ OFA: Nikola dominirao, Nagetsi pregazili Kliperse (VIDEO)

Nova velika partija srpskog super asa

Objavljeno: 09:10h

U jednoj od najvažnijih utakmica u ovom delu sezone, Denver Nagetsi vezali su petu pobedu i porazivši LA Kliperse na njihovom terenu definitivno su udaljili ekipu iz Los Anđelesa od plej ofa.

Ključnu ulogu u toj pobedi odigrao je, a ko bi drugi, naš Nikola Jokić. Mlađani Somborac devetim tripl dablom u sezoni (četvrti u čitavoj NBA ligi, iza Rasela Vestbruka /24/, LeBrona Džejmsa /18/ i Bena Simonsa /12/), doveo je svoj tim nadomak plej ofa, koji se pre samo dvadesetak dana, posle poraza od nejakih Dalasa i Memfisa, činio kao misaona imenica.

Jokić se na kraju zaustavio na 23 poena i po 11 skokova i asistencija (šut iz igre 9-14, trojke 1-2, bacanja 4-5, uz još dve ukradene lopte i jednu blokadu).

U stopu su ga pratili Vil Barton (31 poen), Džamal Mari (19) i Pol Milsap (15).

Imao je Nikola još nekoliko lepih asistencija, poput ove za Mejsona Plamlija:

Konačnih 134:115 odslikava situaciju na terenu, jer je Denver od prvog minuta vodio. U timu iz El Eja najbolji "Sweet" Lu Vilijams s 24 poena, kao i DeAndre Džordan sa 16 koševa i 17 skokova.

Jokić je imao i zanimljivu podršku na tribinama Stejpls centra u Los Anđelesu:

Naš Boban Marjanović dobio je mršave minute (devet), koje je iskoristio solidno: 9 poena i 8 skokova, uz par lepih zakucavanja.

Kao i obično, Bobi, Tobi (Tobajas Heris) i Džordan imali su šou pre meča:

Klipersi su, osakaćeni povredama (u ovom trenutku ne igraju Miloš Teodosić, Danilo Galinari, Ejveri Bredli i Patrik Beverli), definitivno sahranili sezonu, ali bi profesionalnim pristupom mogli da pomognu Denveru.

Naime, za dva dana kod kuće igraju meč protiv Nju Orleansa, što bi, ako dobiju Klipersi, puno značilo Jokićevom timu, jer su Pelikansi, kao i još nekoliko ekipa, u žestokoj borbi za plej of.

Kako to izgleda posle sinoćnjih utakmica? Pa, ne baš sjajno za Denver.

Nekim čudom Nju Orleans je dobio Golden Stejt u gostima, baš kao i Oklahoma najbolji tim lige Hjuston. Takođe, San Antonio je kod kuće bio bolji od Portlanda, pa su sad sva tri tima - Pelikansi, Tander i Sparsi - ispred "naših" Denvera i Minesote, koji dele osmu i devetu poziciju sa skorom 45 pobeda i 35 poraza.

Pogledajmo tabelu Zapada:

1. Hjuston 64 pobede i 15 poraza

2. Golden Stejt 57:22

3. Portland 48:31

4. Juta 46:33

5. Nju Orleans 46:34

6. San Antonio 46:34

7. Oklahoma 46:34

8. Minesota 45:35

9. Denver 45:35

Nagetsi drže sudbinu u svojim rukama, jer pobedama u poslednja dva meča, protiv Portlanda kući i Minesote u gostima, plej of ne može da pobegne.

Međutim, eventualnim porazom od Timbervulfsa Nemanje Bjelice, došli bi (uz očekivanu pobedu protiv Trejlblejzersa) na 46:36, što bi mogao da bude skor bar još tri ekipe.

A tu onda počinje ludnica u računanju: ko je bolji u međusobnom skoru, a ko u diviziji, kakva je koš razlika i tako dalje i tako dalje.

Zapad uzbudljiviji nego ikad, držimo palčeve Jokiću i Bjelici!

Bonus video: Radonjić na srpskom jeziku vodio Bajern do pobede nad Ulmom:

(S. M. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.