SRAMOTA U SKOPLJU! Rasisti napali afroameričkog košarkaša ispred Vlade Makedonije!
Rasisti napadaju tamnoputog momka - ilustracija, Foto: Printscreen/LiveLeak

KLASIČNI MAMLAZI

SRAMOTA U SKOPLJU! Rasisti napali afroameričkog košarkaša ispred Vlade Makedonije!

- Samo sam ih pogledao, ništa im nisam uzvratio, već sam stavio slušalice i produžio. Ubrzo su otišli u drugom pravcu, očigledno razočarani što nisam odgovorio na provokaciju - rekao je američki bek

Objavljeno:

Košarkaš skopskog Rabotničkog, Afroamerikanac Markus Ginjard, potvrdio je danas da ga je grupa mladića u centru Skoplja vređala na rasnoj osnovi.

Kako navodi portal sport1.mk, najboljeg košarkaša skopskog kluba sinoć je grupa u centru grada nazivala "majmunom" i pogrdnim imenom "niger" ("crnčuga"), pritom imitirajući krike majmuna.

On je za portal sport1.mk rekao da ga je u blizini Vlade Makedonije okružila grupa i da "nisu ni spominjali košarku, klubove, samo im je smetalo to što je crn".

- Samo sam ih pogledao, ništa im nisam uzvratio, već sam stavio slušalice i produžio. Ubrzo su otišli u drugom pravcu, očigledno razočarani što nisam odgovorio na provokaciju - rekao je američki bek.

- Zahvaljujem makedonskim momcima što su me podsetili da se još plaše moje prekrasne crne kože - napisao je Ginjard na društvenim mrežama.

Ginjard je dodao da mu se to ne dešava prvi put u Makedoniji, a toga je bilo i drugde.

- Ne želim da se diže previše prašine oko mog slučaja, ali sam hteo da ukažem na pojavu rasizma u ovoj sredini, zbog čega sam to i objavio na društvenim mrežama. U Skoplju sam više od pola godine, više puta su me vređali na rasnoj osnovi, ali nikada ovako direktno i bezobrazno - rekao je Ginjard.

BONUS VIDEO: Invazija navijača na Luku Dončića posle pobede Reala nad Zvezdom u Pioniru

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.