Alimpijević reagovao na priče o odlasku Ročestija: Može li da se zaključi iz njegove izjave da li ima istine u tome ili ne?
Dušan Alimpijević želi da se Zvezda oprosti od svojih navijača u Evroligi pobedom, Foto: Dado Đilas

Uoči Reala

Alimpijević reagovao na priče o odlasku Ročestija: Može li da se zaključi iz njegove izjave da li ima istine u tome ili ne?

Trener crveno-belih neće računati na Antića i Dangubića protiv "kraljevskog kluba"

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da njegovi košarkaši protiv Real Madrida žele da se časno i dostojanstveno oproste od svoje dvorane u Evroligi ove sezone.

- Imamo obavezu da se na častan i dostojanstven način oprostimo od ove sezone, za koju smatram da je dobra, sa 11 pobeda. Želimo da taj skor, ako je moguće, popravimo već na utakmici protiv Real Madrida. Real nije protivnik kojem se preti, ali imamo svoje motive - rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će u petak u 19.00 dočekati Real Madrid u 29. kolu Evrolige, što će biti poslednja utakmica beogradskog kluba na domaćem terenu u tom takmičenju ove sezone.

Dušan Alimpijević traži ratnički duh kod svojih igrača protiv Reala
Dušan Alimpijević traži ratnički duh kod svojih igrača protiv Realafoto: Fonet/Aleksandar Barda

Crveno-beli su pobedili u prvom duelu u Madridu, a Alimpijević to vidi kao dodatni motiv španskom klubu.

- Pretpostavljam da Real ima dodatni motiv, pored što boljeg plasmana pred početak plej-ofa. To je poraz koji su doživeli u Madridu od nas. Verujem da ih je poremetio svaki u borbi za što bolji plasman - rekao je Alimpijević.

On je naveo da je u prethodnim duelima došlo do energetskog pražnjenja i ispadanja iz takmičarskog ritma.

- Moraćemo Realu drugačije da pristupimo. Imamo potpuno drugačije motive od prethodnih nekoliko kola. Moraćemo da igramo na boljem, ratničkom nivou jer je očigledno da je ekipi potreban dodatni nivo samopouzdanja, kroz veliku borbu, da bi se što bolje uveo za utakmicu protiv Mornara - rekao je trener Zvezde.

Dušan Alimpijević ne računa na Peru Antića i Nemanju Dangubića
Dušan Alimpijević ne računa na Peru Antića i Nemanju Dangubićafoto: EPA/Andrej Cukić

Po njegovim rečima, Zvezda je ove sezone uradila "mnogo lepih i dobrih stvari" u Evroligi i da je normalno to što je bilo oscilacija. Takođe, utakmicu sa Žalgirisom označio je kao onu u kojoj je njegova ekipa igrala "najzreliju, najbolju i najčvršću košarku".

Centar crveno-belih Pero Antić imao je distorziju skočnog zgloba na treningu u utorak i još se ne zna koliko će pauzirati. Sigurno neće biti u timu protiv Real Madrida, a još je nepoznato da li će biti u sastavu u duelu sa Mornarom u ABA ligi.

- Najvažnija je stvar da vodimo računa o igračima, da nekoga ne vraćamo pre nego što je vreme za to - naveo je trener Crvene zvezde.

Prethodnih dana se pisalo da Tejlor Ročesti napušta Zvezdu
Prethodnih dana se pisalo da Tejlor Ročesti napušta Zvezdufoto: Beta

Kada je reč o Nemanji Dangubiću, Alimpijević je rekao da verovatno neće morati na operaciju i da se nada da će taj igrač biti spreman za Superligu Srbije.

Pojedini inostrani mediji preneli su da se za Tejlora Ročestija interesuje Hapoel koji želi da ga dovede po isteku ABA lige, a Alimpijević je naveo da to "nema veze sa istinom".

- Razumem zašto takve stvari dolaze. Ne mislim da je teorija zavere već pogrešna informacija u vrlo pogrešnom trenutku za nas. Svaka stvar može da utiče na tim, a mi se trudimo da ne utiče. To je priča za klub, predsednika, da vam kaže neke stvari na kraju sezone. Klub radi izuzetno pametnu sportsku i finansijsku politiku. Pretpostavljam da je to zato što oni imaju povređenog igrača na toj poziciji i hoće da provere da li je Zvezda spremna da pusti Ročestija - rekao je Alimpijević.

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac rekao je da njegovu ekipu čeka teška utakmica.

- Real je favorit, ekipa koja se i dalje bori za četvrtu poziciju. U Madridu smo igrali jednu od boljih utakmica ove sezone u Evroligi i pobedili. Treba da se ugledamo na tu utakmicu i probamo to da ponovimo - rekao je Davidovac.

BONUS VIDEO: Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.