Greg Popovič: Kada sam video tu Jugoslaviju, osećao sam se kao dete u prodavnici slatkiša! (FOTO)
Greg Popovič, Foto: AP

LUDI SRBIN OPET DOMINIRA

Greg Popovič: Kada sam video tu Jugoslaviju, osećao sam se kao dete u prodavnici slatkiša! (FOTO)

- Pitao sam se gde igraju ti momci, zašto nisu u NBA? - priseća se trener San Antonija

Objavljeno:

Trener San Antonio Sparsa i jedan od najboljih NBA trenera Greg Popovič je u razgovoru za grčku „Gazetu“ izneo svoje mišljenje o evropskoj košarci.

Inače, Popovič je poznat po tome što voli da sarađuje sa stranim igračima o čemu svedoči i broj evropskih i južnoameričkih košarkaša koji su prethodne dve decenije nosili dres Sparsa.

Greg Popovič
Greg Popovič foto: AP

- U svetu ima mnogo dobrih igrača. Osamdesetih sam to shvatio vrlo brzo. Bio sam na Evropskom prvenstvu pre tri decenije, tada sam bio pomoćni trener, a od glavnih trenera NBA ekipa bio je prisutan samo Don Nelson. Nije bilo nikoga više - kazao je Popovič.

Trofejni stručnjak ne krije da je bio očaran igrom evropskih košarkaša.

- Odlazio sam na utakmice, gledao sam ruski tim, ustvari tada Sovjetski Savez, pa jugoslovenski tim u kome su igrali Vlade, Rađa, Kukoč, Paspalj i svi ostali momci. Osećao sam se kao dete u prodavnici slatkiša. Pitao sam se gde igraju ti momci, zašto nisu u NBA? Kada smo konačno počeli da dovodimo igrače iz drugih zemalja, postalo je jasno da oni obogaćuju igru. Njihova znanja i iskustva, stečena u zemljama gde se košarka voli isto kao u SAD, zaokružila su i obogatila ovdašnju priču. Postali smo bolja familija i dobili više tema za razgovor - istakao je Greg.

BONUS VIDEO: Trening fudbalske reprezentacije Srbije

(Espreso.co.rs/Novosti/Gazeta.gr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.