SRBIJO, NE BRINI ZA BUDUĆNOST! Kakav ludi vikend srpske košarkaške mladosti! Padali rekordi, neviđeni indeksi, a skok nedostajao za tripl-dabl! (VIDEO)
Tadija Tadić, Vuk Vulikić i Đorđe Kaplanović, Foto: Dado Đilas/Printscreen/Instagram/vulika7/Saša Pavlić Koky

Najavljuju velike mogućnosti

SRBIJO, NE BRINI ZA BUDUĆNOST! Kakav ludi vikend srpske košarkaške mladosti! Padali rekordi, neviđeni indeksi, a skok nedostajao za tripl-dabl! (VIDEO)

Mladi košarkaši pred kojima je svetla budućnost su minule nedelje odigrali neverovatne partije

Objavljeno:

Srbija je zemlja košarke u kojoj talenti niču kao pečurke i nalaze se ispod svakog kamena, a to smo mogli da vidimo i minulog vikenda.

Znali smo da nema, ali sada smo dobili i potvrdu da srpska košarka ne mora da brine za svoju budućnost, jer su počeli da stasavaju neki novi talenti koji ruše sve granice i postavljaju neke nove barijere.

Počelo je od Svetozara Popovića iz Zlatibora iz Čajetine koji je na meču protiv Beovuka ostvario indeks korisnosti 43. Postigao je 20 poena, uhvatio 11 lopti u skoku i podelio neverovatnih 21 asistenciju.

Na njega se nadovezao i 22-godišnji Đorđe Kaplanović, nekada talenat crvene zvezde i FMP-a koji ove sezone blista u redovima valjevskog Metalca.

On je na meču protiv Radničko iz Kragujevca odigrao svih 40 minuta i za to vreme ubacio 34 poena, šutirajući 13/17 iz igre, a 8/12 sa linije penala, a 11 puta je bio najviši u skoku i imao 5 ukradenih lopti.

I na kraju dođosmo i do dva velika bisera srpske košarke, dva zlatna "Orlića", koji su zaigrali na derbiju juniorske lige između Dinamika i Partizana.

Vuk Vulikić je član seniorskog tima Dorćolaca, ali igra i juniorsku ligu, a tamo je za vikend ostvario jedan od snova svakog klinca koji želi da se bavi košarkom - postigao je pobedonosni koš u poslednjoj sekundi za 79:78.

I to nije sve, već je na čitavoj utakmici postigao 39 poena, imao 7 skokova i po dve "krađe" i asistencije, što mu je bilo dovoljno za indeks korisnosti 40.

Sa druge strane, u poraženom Partizanu istakao se njegov "vršnjak" Tadija Tadić kome je jedan skok nedostajao za tripl-dabl učinak. Vulikićev saigrač iz juniorske reprezentacije je meč završio sa 20 poena, 10 asistencija i 9 skokova.

BONUS VIDEO: Milorad Vučelić posle eliminacije Partizana iz Lige Evrope i Miroslavu Đukiću

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.