Alimpijević prvi put dopustio emocijama da progovore iz njega: A još je na kraju i stigao da se našali!
Dušan Alimpijević je vidno bio zadovoljan posle pobede nad Unikahom, Foto: Beta/Branislav Božić

zadovoljan pobedom

Alimpijević prvi put dopustio emocijama da progovore iz njega: A još je na kraju i stigao da se našali!

Trener crveno-belih je bio vidno srećan zbog pobede

Objavljeno:

Turbulentnih porethodnih desetak dana su bili i za Crvenu zvezdu, ali i za trenera Dušana Alimpijevića.

Ipak, posle trijumfa nad Unikahom mnogo se lakše diše, a bilo je to vidno i po njegovom raspoloženju na konferenciji posle utakmice.

- Nije bilo lako, jer smo imali težak period iza nas. Zbog toga je i ova pobeda još značajnija za nas. Čestitam igračima na partiji, pristupu i organizaciji. Zadovoljan sam svim segmentima sem jednog - to je ofanzivni skok protivnika. Kao što sam rekao, Unikaha je drugi skakački tim u Evroligi, odmah je iza nas. Žao mi je što smo im dozvolili da nam kroz skok daju lake poene - rekao je Alimpijević.

Dušan Alimpijević je pohvalio igrače Zvezde za odigranu odbranu
Dušan Alimpijević je pohvalio igrače Zvezde za odigranu odbranufoto: Beta

Crveno-beli su do trijumfa došli pre svega zahvaljujući sjajnoj odbrani, dok su imali problema u napadu.

- Nije bilo lako ovo što smo mi uradili, a to je da ih nateramo na veliki broj izgubljenih lopti. To smo postigli agresivnom odbranom. No, nema nešto preterano vremena za slavlje, okrećemo se duelima u ABA ligi, imamo ih još dva do kraja ligaškog dela i želimo da osiguramo prvo mesto pred plej-of - rekao je Alimpijević i potom dozvolio da emocije izbiju iz njega.

- Ljudi, mi smo posle poraza i teškog perioda ostali tim. Videli ste koliku su momci imali želju da pobede. Ušli smo u mart i naš najveći uspeh je što možemo da pričamo o plasmanu u plej-of. Imamo minimalne šanse i borićemo se do kraja, dokle god budemo bili u konkurenciji. Ostvarili smo 10 pobeda u Evroligi, jako sam ponosan na tu činjenicu. Međutim, treba biti realan i reći da Baskonija i Makabi imaju veće šanse od nas za to osmo mesto. Presrećan sam što smo egal sa tri španska kluba, jedino je Real na vrhu.

Dušan Alimpijević sa svojim stručnim štabom
Dušan Alimpijević sa svojim stručnim štabomfoto: Beta

Na sve što se dešavalo nadovezala se i teža povreda Nemanje Dangubića tokom nedelje i i dalje se ne zna koliko dugo će pauzirati, ali uprkos tom teškom momentu, trener Zvezde je stigao i da se našali.

- Još me više raduje što smo došli do trijumfa bez Dangubića, koji nam mnogo znači u defanzivi. Dali smo njega, jer za protivnika nije igrao Nedović, pa nismo želeli da budemo u prednosti.

BONUS VIDEO: Pero Antić - izjava posle pobede Zvezde nad Unikahom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.