Masnica ispod oka ili nešto drugo?! Alimpijević otvorio dušu pred novinarima, ovo je njegovo viđenje razdora u svlačionici Zvezde! (VIDEO)
Dušan Alimpijević na konferenciji, Foto: Printscreen/Kurir video

hitna konferencija u pioniru

Masnica ispod oka ili nešto drugo?! Alimpijević otvorio dušu pred novinarima, ovo je njegovo viđenje razdora u svlačionici Zvezde! (VIDEO)

Da li postoje neslaganja, sve one stvari koje su za sport normalne, naravno...

Objavljeno:

U medijima se u ponedeljak pojavila informacija da je u Nišu tokom finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća došlo do fizičkog sukoba na relaciji Branka Lazića i Dušana Alimpijevića, kao i da je Pero Antić zapretio treneru crveno-belih "žutim kartonom".

Nebojša Čović predsednik tima sa Malog Kalemegdana sazvao je hitnu konferenciju za štampu kako bi ispričao pravu istinu cele situacije i oštro demantovao sve navode tog medija koji je to objavio tokom dana.

foto: Beta

Posle izlaganja Čovića, okupljenima se obratio i Alimpijević:

- Za mene je prilično razočaravajuće da pričamo na ovu temu. Međutim, nastaviću da radim sa novinarima kao do sada. Setite se, kada sam došao, dao sam vam svoj privatni telefon, da biste uvek mogli da me kontaktirate u vezi bilo čega. Zaista sam uvek odgovarao, trudio se da budem pošten u odnosu koji gradimo međusobno od samog početka. Ovo što se desilo u proteklih par dana mi pokazuje da sam možda i pogrešio. U nedelju na dan odmora, u vreme ručka, morao sam da odgovaram na razne budalaštine. Ovo je jedini način da zaustavimo ovu temu. Ali, to je poprilično razočaravajuće. Taj senzacionalizam razumem, on vam diže tiraž. Ali, treba da bude podvučena linija između sportista i estrade, mi nismo nikakav rijaliti program.

foto: kkcrvenazvezda.rs

Potom se osvrnuo na spekulacije o tom "fizičkom sukobu" između njega i Lazića:

- Ovo nema nikakve veze sa sportom. Crvena zvezda je mnogo puta ove sezone pokazala da takva jedna glupost ne bi bila uopšte moguća kod nas. Nije ljudski da se ovako nešto dešava. I Laza i ja smo dovoljno moralne osobe, da se to desilo bar jedan od nas ne bi bio u klubu. Ono što me je takođe zabolelo, i što mislim da nema smisla je što sada umesto da slavimo rođenja dece, mi pričamo o ovome. Ne pričamo o Zvezdi koja je posle 43 godine dobila Real, koja je prvi put u istoriji pobedila Olimpijakos, o pobedi nad Žalgirisom. Ne pričamo o devet pobeda u Evroligi, ne pričamo da smo prvi u ABA ligi. Mi pričamo o ovakvim stvarima. Znate šta, potpuno sam siguran pričajući sa predsednikom i igračima da mnoge stvari možemo da zamerimo. Međutim, sigurno ne možemo da pričamo na temu odnosa, jer trenutno ne postoji loš odnos u timu. Da li postoje neslaganja, sve one stvari koje su za sport normalne, naravno. A, da li postoji nešto i blizu onoga što je pomenuto - NE!

Pero Antić mu je navodno zapretio žutim kartonom što se može svrstati u neku vrstu opomene za nešto lošije rezultate Crvene zvezde, dok Alimpijević izjavljuje da to nema veze sa vezom, i istakao da je Antić među povlašćenima u timu zbog njegovih godina, a i tome šta je sve dao timu sa Malog Kalemegdana.

- Verovatno je neko video da je ovo jedina stvar oko koje nema razgovora i da na taj način može da proda priču. Pa, naravno da Pero Antić ima povlašćenu ulogu u timu. On je već dao klubu više nego što smo mi pred sezonu pričali. Čovek osvojio tri Evrolige, a da li mi sad treba njemu da razvalimo stopalo, da bismo dokazali nešto? Šta Lazić treba da uradi pa da vi pomislite ovako nešto. Da li mislite da ovakvi problemi mogu da se dogode, a da neko normalan iz sveta košarke ne zna. Zaista me ovo povredilo, jer sam se od početka trudio da stvorim normalan odnos. Ja sam posle finala Kupa čestitao sportskom rivalu na pobedi. Nisam tražio nikakav alibi. A, novine iz toga izvuku jedan takav kontekst. Zbog čega? To mi je nejasno! Ali, verujte mi da mi je u neku ruku drago posle svega ovoga, jer ćemo se sigurno probuditi i vidimo šta se ovde sve krije. Ovo je jedan rat, ovde nema ničega čistog ni čestitog. Mi smo se kada se ovo pojavilo razmenjivali poruke, smejali smo se. Imali smo jedan sastanak koji će nas sigurno dodatno upozoriti na ove stvari. Toliko od mene. Ja sam ovde doveden da bi osvojio ABA ligu, a ne nešto drugo...

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković o kompletnoj sezoni Partizana u Evropi posle ispadanja od Viktorije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.