Završeni Kupovi Hrvatske, BiH i Crne Gore: Cedevita ukrala Kantu Ciboni, Igokea izlaktala Kakanj, Budućnost bolja od Mornara! (VIDEO)
Cedevita je ponovo uzela popularnu "Kantu", Foto: Beta

ZAVRŠNICA NACIONALNIH KUPOVA

Završeni Kupovi Hrvatske, BiH i Crne Gore: Cedevita ukrala Kantu Ciboni, Igokea izlaktala Kakanj, Budućnost bolja od Mornara! (VIDEO)

Poznati su osvajači nacionalnih kupova u naše dve susedne zemlje

Objavljeno:

Košarkaši Cedevite su petu godinu uzastopno i šesti put u svojoj istoriji pobednici Kupa "Krešimir Ćosić" nakon što su u finalu na zadarskom Višnjiku savladali Cibonu sa 86:74.

Cedevita dominira u Kupu od 2014. godine, a u ovom takmičenju slavili su i 2012. godine.

Ciboni ostaje uteha što je i dalje rekorder sa sedam pehara pobednika hrvatskog Kupa, no zadnju "Kantu", kako je naše komšije zovu, osvojila je pre pet godina.

Košarkaši Igokee ubedljivom pobedom sa 94:76 nad Kaknjem četvrti put zaredom osvojili Kup BiH.

Dvadeset minuta trajala je neizvesnost u finalu Kupa BiH između Kaknja i Igokee, a onda je aktuelni osvajač pokazao da ne želi da preda trofej.

Odličnom igrom u drugom poluvremenu Igokea je stigla do pobede 94:76 i šestog trofeja Kupa BiH u svojoj istoriji.

Najzaslužniji za trijumf Igokee bili su Rikić sa 18 poena, dok su Jevtović, Ljubičić i Ponjavić postigli po 16 poena.

U ekipi Kaknja najefikasniji su bili Božović sa 24 i Talić sa 16 postignutih poena.

Varvari
Varvari foto: Fonet

Završen je i Kup Crne Gore, a Budućnost iz Podgorice je bila bolja od Mornara rezultatom 87:83 u veoma uzbudljivom finalu u „vreloj” atmosferi „Morače”.

Bila je ovo treća godina zaredom da su oni savladali Barane. Ovoga puta, osvojili su 22. pehar od otcepljenja Crne Gore, a 28. u klupskoj istoriji.

MVP finalnog turnira je centar Budućnosti Zoran Nikolić (u oba meča indeks 18), a prvi strelac je Nidam sa 49 poena (33 protiv Sutjeske, 16 u finalu).

foto: Beta

Inače, ceo meč je igran u atmosferi linča. Na meti Varvara se našao bivši trener i glavni finansijer Barana Đorđije-Đoko Pavićević, koji je posle prethodnog crnogorskog derbija u Baru, u okviru ABA lige, poručio da najvatreniji navijači Budućnosti više neće moći da uđu u „Topolicu”.

Varvari su mu odgovorili na sebi svojstven, nekulturan način - prvo neprimerenim transparentom, a onda i jednom „pesmom” koja je davno koriščena.

- Đoko Cigane - dalje nećemo prenositi...

BONUS VIDEO: Kolce u Čairu na poluvremenu utakmice Zvezda - FMP

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.