Alimpijević: Borac se uplašio pobede koju je ZASLUŽIO! (FOTO)
Dušan Alimpijević je bio prijatno iznenađen igrom Borca protiv Zvezde u Kupu Koraća, Foto: Beta

kakav meč!

Alimpijević: Borac se uplašio pobede koju je ZASLUŽIO! (FOTO)

Treneri su sumirali utiske posle velike borbe u četvrtfinalu Kupa Koraća

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Borac iz Čačka sa 85:79, ali tek posle produžetka, u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Branioc titule će se u za finale boriti protiv FMP-a koji je ranije danas slavio nad Metalcem iz Valjeva 101:68.

- Čestitam Borcu na sjajnoj sezoni, prvi su u ABA 2 ligi, drugi u KLS. Čestitke treneru Bojiću, kao i gradu Čačku i klubu Borcu na ovoj utakmici. Ne bi bilo nezasluženo da su pobedili, jer smo mi imali večeras sreće. To bi za nas bila velika sramota, a za njih potpuno zaslužena senzacija. U jednom momentu je izgledao da su se malo uplašili ove pobede, koju su zaslužili. Spremajući ovu utakmicu, rekao sam da će naročito za strance biti teško kad naiđu na zonu. Još je čudnije da smo u vrhu po proseku postignutih poena u Evroligi, u ABA verovatno prvi, a onda dođete na utakmicu gde vas neko vas pušta da šutneše 37 puta za tri poena, a vi ne možete da pogodite koš. Nama treba ova opomena, ovaj šamar, jer smo predaleko otišli sa svojim razmišljanjeima. Koncentracija se ne hvata tokom utakmice, nego pre, tokom priprema za meč. Drago mi je što Borac na izuzetan način reprezentuje KLS ligu, sve najbolje im želim… Imamo dan odmora, mnogo više smo se potrošili nego što smo planirali i iskoristićemo ga da se odmorimo.

foto: Beta

- Čestitam Zvezdi na pobedi, a mojim igračima na prikazanoj igri, ponosan sam na njih, ostavili su srce na parketu. U najavi meča sam rekao da smo dobili najtežeg rivala. Naš klub ima neke druge prioritete vezane za plasman u ABA 2 ligi i poziciju u KLS. Međutim, svakako da smo pauzu od poslednje utakmice iskoristili da pripremimo ovu utakmicu, da bi, protiv tima koji je bolji od nas i fizički dominantniji, ova utakmica imala nekog smisla i da bi bar u pojedinim momentima bili ravnopravni. To nam je pošlo za rukom, poremetili smo napadački ritam Zvezde. Izgubili su samopouzdanje u šutu, uvukla se neisgurnost… Bili smo nadomak iznenađenja, imali smo dva penala za pobedu, međutim, nismo imali sreće u samom finišu. U produžetku je bio neminovan pad, na pet igrača koji su ispali sa pet penala igrali smo sa smanjenom rotacijom i nižom postavom i nismo uspeli da pariramo kvalitetnijem protivniku - rekao je Raško Bojić, strateg Čačana.

BONUS VIDEO: Južna tribina poziva na pevanje, zapad uzvraća zvižducima na Partizan - Viktorija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.