ZVEZDA KOMPLETNA PUTUJE U NIŠ: Alimpijević zna zašto je njegova ekipa u prednosti u odnosu na ostale rivale!
Stručni štab Crvene zvezde predvođen Dušanom Alimpijevićem, Foto: Beta

brane trofej

ZVEZDA KOMPLETNA PUTUJE U NIŠ: Alimpijević zna zašto je njegova ekipa u prednosti u odnosu na ostale rivale!

I Pero Antić ide sa ekipom u Niš na završni turnir nacionalnog Kupa

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde putuju u sredu u popodnevnim časovima u Niš, gde će od četvrtka nastupati na završnici Kupa Radivoja Koraća.

Crveno-beli odlaze u Niš sa željom da odbrane trofej, i da se sa završnog turnira vrate sa "Žućkovom levicom".

Pred turnir, koji crveno-beli otvaraju utakmicom sa čačanskim Borcem u četvrtak od 19.30 časova u dvorani "Čair" trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević izneo je svoja očekivanja:

Dušan Alimpijević
Dušan Alimpijevićfoto: Dado Đilas

- Odlazimo na Kup u veoma dobroj formi, sa devet pobeda u Evroligi, sa prvog mesta u ABA ligi. Ono što je meni najvažnije od svega je da su igrači u dobroj formi. Veoma smo motivisani, želimo Kup i idemo u Niš sa najvećim mogućim motivom da osvojimo trofej.

Crveno-beli će ukoliko eliminišu Borac, u subotu u večernjem terminu igrati za plasman u finale sa boljim iz duela FMP-a i valjevskog Metalca. Raspored je zgusnut, crveno-beli mogu da odigraju tri utakmice u nepuna 4 dana:

Crvena zvezda brani trofej u Kupu Radivoja Koraća
Crvena zvezda brani trofej u Kupu Radivoja Koraćafoto: Beta/Branislav Božić

- U određenoj smo prednosti jer tri utakmice u četiri dana, takva situacija je možda i nama najbliža od svih rivala. Navikli smo na takav raspored kada imamo manjak vremena za spremanje utakmice protiv narednog protivnika. Imamo mnogo igrača koji žele da osvoje svoj prvi trofej, jer je ovo novi tim u odnosu na prethodnu godinu.

- Konstantno pokazujemo od početka sezone vrstu progresije i napretka. Rekao sam i pre ovog Kupa da mini ciklus koji smo označili sa mečevima protiv FMP-a, Armanija i Zadra, kao svojevrsnu pripremu za Kup Radivoja Koraća. I kao što ste videli,ekipa će biti u potpunosti spremna. Videli ste da smo rotirali ekipu i sačuvali svežinu koja će nam biti potrebna - rekao je trener crveno-belih i dodao da će ekipa biti potpuno kompletna u Nišu, uključujući i Peru Antića.

Pero Antić će biti u timu za turnir
Pero Antić će biti u timu za turnirfoto: Beta

Kapiten Crvene zvezde i od ponedeljka rekorder po broju odigranih utakmica u crveno-belom dresu Branko Lazić bio je konkretan i jasan kada je iznosio očekivanja od završnog turnira:

- Naš cilj se zna, odbrana trofeja od prošle godine, i spremaćemo se od utakmice do utakmice jer je takav format takmičenja. U svaku utakmicu ulazićemo ozbiljno i maksimalno motivisano jer je kup specifično takmičenje, ali ponavljam želimo da osvojimo još jedan trofej.

Branko Lazić je rekorder po broju odigranih utakmica u crveno-belom dresu
Branko Lazić je rekorder po broju odigranih utakmica u crveno-belom dresufoto: Dado Đilas

Pored završnice nacionalnog kupa, u Nišu će se kao i prošle godine igrati "Mini kup Beobasket" na kome će igrati i pioniri KK Crvena zvezda mts. Najmlađi crveno-beli se nalaze u grupi A sa ekipama Borca, FMP-a i reprezentacije regiona Istočne Srbije.

Utakmice će se igrati od petka u OŠ "Dušan Radović", a finale je na programu u nedelju od 13 časova u dvorani "Čair".

Kostur žreba za Kup Radivoja Koraća
Kostur žreba za Kup Radivoja Koraćafoto: kkcrvenazvezda.rs

BONUS VIDEO: Izbušene gume na kolima oko stadiona Partizana posle meča Zvezda - CSKA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.