ŠTA VIŠE OČEKIVATI OD KAPITENA? Veličkovićeve reči RASPALILE EMOCIJE kod Grobara! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dragan Kadić

ovo je prejako!

ŠTA VIŠE OČEKIVATI OD KAPITENA? Veličkovićeve reči RASPALILE EMOCIJE kod Grobara! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli su u nedelju slavili protiv Mege u 19. kolu, te zadržali šanse da uđu među četiri najbolje ekipe na Jadranu

Objavljeno:

Košarkaši Partizana su i dalje u igri za plej-of ABA lige.

Crno-beli su u nedelju slavili protiv Mege u 19. kolu, te zadržali šanse da uđu među četiri najbolje ekipe na Jadranu.

Novica Veličković, najbolji pojedinac Partizana ove sezone, bio je gost emisije "U obruču" na televiziji Arena sport.

Kapiten crno-belih se osvrnuo na dosadašnji tok sezone i promene u poslednje vreme.

- Svako ima prava da se bori ali niko nije očekivao da će Mornar biti konkurent za plej-of. Takve utakmice, i ona protiv Olimpije, to su kiksevi. Evropa nas je iscedila, po meni Partizan ne može da igra Evropu bilo kako. Mora da se igra sa najvećim žarom, nema kalkulisanja. Mladost za mladost, imali smo dosta kikseva, niko nam nije kriv. Sezonu delim na dva dela, smanjivanjem broja poena što radimo u poslednjih mesec dana donosi nam dosta samopouzdanja. Jako je teška situacija, meni je ovo prva godina u Partizanu da ne igram plej-of. Nikada nisam razmišljao šta je uradio protivnik, te kalkulacije su me pojele živog. Ništa više nije u našim rukama, ali dobro je da se ekipa digla, da igramo sa dosta žara, dobio, izgubio. Kada igramo sa dosta žara to mene ispunjava kao kapitena. Pobede će doći, čekamo da vidimo. Dok postoji jedan posto šanse dres Partizana nalaže da idemo do kraja", istakao je Veličković.

Veličković čitave sezone nosi ekipu Partizana na svojim leđima
Veličković čitave sezone nosi ekipu Partizana na svojim leđimafoto: Filip Plavčić

- Znao sam da neće biti laka sezona. Partizan ima dosta problema, ljudi koji su u klubu pokušavaju to da reše, to nije do nas. Turbulentniju sezonu ne pamtim. Prošle godine smo izgubili u polufinalu 2:1. Mene to ne zadovoljava, dok se god budem bavio ovim sportom neće mi biti cilj da sa Partizanom uđem u polufinale. Tako se ne gradi karijera. Ova sezona je po mnogo tome specifična i čudna, najblaže rečeno - rekao je kapiten Partizana.

- Voleo bih da mi do kraja ne kalkulišemo, što i nećemo raditi, nego da igramo kako treba da se igra. Odigrati do kraja ABA ligu na maksimalnom nivou. Imamo tri teške utakmice, mislim da niko ne treba da bira da li će da igra sa pola gasa. Odigraj maksimalno, čeka te Kup. Posle toga ide prvenstvo, idemo na ono što je svima u klubu cilj, da napadamo trofej. To je cilj i to očekujem da se radi. Prošle sezone je bio veliki neuspeh zbog ispadanja od FMP-a u polufinalu. Moramo da se okrenemo utakmicama koje nas čekaju, čekamo druge, a to je najgore. Videćemo, Partizan ne sme da razmišlja drugačije. Meni je privilegija, u ovim godinama osećaj mi se iskristalisao, Partizan je Partizan, nema neću, tu si - moraš! - zaključio je igrač crno-belih.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde gađaju Novicu Veličkovića i igrače Partizana kod tunela

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.