Zna se gde je pobeđivao, a gde gubio, ali kako je do toga dolazilo? Kari Pešić otkriva tajne iz svog života i karijere! (VIDEO)
Svetislav Pešić, Foto: Dado Đilas

izdaje knjigu

Zna se gde je pobeđivao, a gde gubio, ali kako je do toga dolazilo? Kari Pešić otkriva tajne iz svog života i karijere! (VIDEO)

Još pre nekoliko godina dobio sam ponudu od nemačke izdavačke kuće Riva i Fibe, čiji sam mentor za obučavanje košarkaških trenera, da napišem knjigu. Međutim, u tom trenutku nisam imao vremena

Objavljeno:

U Skupštini grada Pirota održana je pres konferencija na kojoj je najavljena knjiga našeg proslavljenog košarkaškog selektora Svetislava Pešića, čiji je izdavač „Pi pres“ iz Pirota.

O knjizi, koja je u završnoj fazi, govorili su pored autora i izdavač Boban Ranđelović, gradonačelnik Pirota Mr. Vladan Vasić, urednik Boban Mitić i koautor Aleksandar Miletić.

- Još pre nekoliko godina dobio sam ponudu od nemačke izdavačke kuće Riva i Fibe, čiji sam mentor za obučavanje košarkaških trenera, da napišem knjigu. Međutim, u tom trenutku nisam imao vremena. Sada se ukazala takva prilika jer sam zbog nekoliko operacija napravio pauzu u karijeri. Drago mi je da knjiga kreće iz Srbije, iz mog Pirota, jer to je logičan put. Na internetu je moguće pronaći šta sam sve osvojio, gde sam pobeđivao i gubio, ali nećete videti kako se stiže do toga. U ovoj knjizi otkriću kako sam dolazio do uspeha i kako sam se nosio sa pobedama i porazima.

Knjiga je u priprmemi poslednje dve godine, a trebalo bi da bude gotova do kraja proleća. Naslov još nije određen, a urednik knjige Boban Mitić je pozvao sportsku javnost Pirota da predloži naziv.

- Velika nam je čast što ćemo biti izdavači knjige najpoznatijeg građanina Pirota, gospodina Svetislava Pešića. Knjiga će biti prevedena i na nemački, španski i engleski, imajući u vidu to da je autor svetska ličnost - kazao je, pored ostalog, Boban Ranđelović.

Gradonačelnik Vladan Vasić je istakao da će grad Pirot uvek podržavati svaki projekat vezan za Svetislava Pešića:

- Imajući u vidu lik i delo gospodina Pešića, ali i to da je promoter i počasni građanin Pirota, mi ćemo uvek podržavati sve što on radi jer to je ujedno i promocija našeg grada. S nestrpljenjem očekujemo ovu knjigu čiji će deo tiraža otkupiti grad Pirot za škole, biblioteke, sportske klubove i sve važne goste Pirota.

U prvom, autobiografskom delu knjige, Pešić piše o svim važnim etapama svog života i karijere. Od detinjstva u Pirotu do poslednjeg kluba koji je trenirao Bajern iz Minhine. Domaću javnost će bez sumnje najviše zanimati kako je ostvario svoje najveće uspehe s reprezentacijom, s kojom je osvojio zlatne medalje u svim Fibinim takmičenjima što je kuriozitet. Kao dva bisera izdvajaju se poglavlja „Bormio 1987“ i „Indijanapolis 2002“, gde je Pešić otkrio tajnu uspeha protiv dve moćne američke reprezentacije.

Drugi deo knjige su fotografije, od kojih će neke naša javnost prvi put videti. U trećem delu Pešić se, kao mentor Fibe za obučavanje košarkaških trenera širom sveta, obraća stručnoj publici i odgovara na najčešće postavljana pitanja iz oblasti struke s kojima se susretao.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.