SRBI BLISTALI U NBA: Jokić zamalo tripl-dabl, Bjelica ponovo starter, čudo u Majamiju Bogdana i Kraljeva! (VIDEO)
Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Nikola Jokić: Trio srpskih asova u NBA, Foto: EPA/John G Mabanglo/Fonetap/AP

nba liga

SRBI BLISTALI U NBA: Jokić zamalo tripl-dabl, Bjelica ponovo starter, čudo u Majamiju Bogdana i Kraljeva! (VIDEO)

Najneizvesnija je bila borba koju je vodio Bogdan Bogdanović

Objavljeno:

Svi Srbi su bili ili sjajni (Nikola Jokić) ili vrlo dobri (Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica) u utakmicama koje su sinoć odigrane u NBA ligi.

Bogdan Bogdanović je u neverovatnoj pobedi Sakramenta u Majamiju igrao 35 minuta i uz šut 5-10 iz igre, 1-2 za trojke, zabeležio 11 poena, 3 skoka i 3 asistencije.

Greška koja je koštala Majami pobede bila je što su na kraju utakmice zaboravili da na terenu DeAron Foks: on je zakucavanjem iz naskoka, 3 sekunde pre kraja, zaključio neverovatnu povratničku seriju Kraljeva, kojom je izbrisano vođstvo Majamija od 12 poena, i doneta pobeda od 89:88.

Ovo je bila prva pobeda Sakramenta u Majamiju još od vremena Vlada Divca, od 2001. godine, a Divac sledeće nedelje puni 50 godina.

- Samo sam skočio i pokazao kakav sam atleta - bio je skroman Foks posle pobede.

Badi Hild je dao 24 poena za Sakramento, Foks je ubacio 14, a Zek Rendolf 10.

Goran Dragić je za Majamio dao 23 poena, Vejn Elington 20, a Džastis Vinslou 11 poena.

Inače, odlučujući momenat utakmice je usledio posle šuta za pobedu našeg Bogdana - koji je on promašio.

Evo i njegove partije:

Golden Stejt je prizemljio Minesotu, koja je počela visoko da leti, sa 126:113, a naš Nemanja Bjelica je još jednom počeo utakmicu umesto povređenog Džimija Batlera.

Bjeli je za 37 minuta ubacio 11 poena, uz šut iz igre 4-8 i 2-3 za tri poena, a tome je dodao 6 skokova, 3 asistencija i 2 ukradene lopte. Veoma solidna partija Bjelice.

Kevin Durent je ostvario tripl dabl - 28 poena, 11 asistencija i 10 skokova, a pobedu su Ratnicima donele trojke - ubacili su čak 21 sinoć, na šta Vukovi nisu imali odgovor.

Stiven Kari i Klej Tompson su takođe bili veoma raspoloženi, sa po 25 poena. Tompson je ubacio 7 trojki, Durent 6, a Kari 5.

Odlučujući period utakmice desio se u trećoj četvrtini, kad su Voriorsi za 67 sekundi pogodili čak 8 trojki, što je navelo trenera Minesote Toma Tibodoa da raširi ruke u neverici i u sebi pomisli nešto veoma ružno.

Osim odbrane na trojkama, Minesota je odigrala solidnu utakmicu. Najbolji je kod njih bio Karl-Entoni Tauns sa 31 poenom i 11 skokova, Džamal Kroford ubacio je 21, a Džef Tig 17 poena i 7 asistencija.

Evo i partije Bjelice:

Nikoli Jokiću falila su samo 3 skoka za novi tripl-dabl, ovog puta u pobedi Denvera nad Njujorkom od 130:118.

Džoker je igrao 35 minuta, šutirao je 5-9 iz igre, 1-2 za trojke i 7-9 sa linije bacanja, a na kraju je zabeležio 18 poena, 10 asistencija i 7 skokova.

Asistencije Srbina razigrale su i Gerija Harisa, koji je bio najefikasniji sa 23 poena, Treja Lajlsa sa 21, i Džamala Mareja, koji je postigao 18.

Kod Niksa, Kristaps Porzingis je postigao 21 poen, kao i Majkl Bizli, koji drugu mladost proživljava u Njujorku, dok su Enes Kanter i Trej Burk postigli 20, odnosno 18 poena.

Nagetsi su vodili tokom cele utakmice, Niksi jesu zapretili primakavši se na samo 8 poena razlike u 3. četvrtini, ali serijom od 10:0 Denver je ponovo napravio 17 razlike u 4. četvrtini.

Porzingis i drugari su se trudili, pa su pri kraju smanjili na 114:106, ali je onda Letonac dobio 6. ličnu, i do kraja nije bilo nade za Nikerbrokerse.

Evo partije Jokića:

U strahovitom obračunu Rasela Vestbruka i Bredlija Bila Oklahoma je pobedila Vašington sa 121:112.

Krivci za 46 poena Vestbruka bili su Pol Džordž i Karmelo Entoni, koji nisu imali šutersko veče, pa je Ras sve preuzeo na sebe.

- Kad mislim da je vreme da preuzmem, ja preuzmem - rekao je iskreno Vestbruk (zaboravio je da pomene da često preuzme i kad nikako nije vreme da preuzme).

Džordž je na kraju imao 18 poena (šut iz igre 6 od 19), a Entoni 13 (šut 4-11), a Vestbruk je ubacio 19 od svojih 29 šuteva na ovoj utakmici. Stiven Adams je ubacio 12 poena i uhvatio 10 skokova.

Dostojan rival Vestbruku je bio Bredli Bil, koji je ubacio 41 poen, dok je Džon Vol dao 21, a Markif Moris 20 poena za Vizardse, koji su imali čak 23 izgubljene lopte.

I sama utakmica je imala uzbudljiv tok: Oklahoma je na poluvremenu vodila sa 54:40, ali Vašington je izjednačio na 68:68. Felton je pogodio dve trojke i vratio Oklahomu na +10, Vizardsi su se opete približili, a onda je Vestbruk uzeo sve lopte i ispogađao za 99:89. Od tog momenta Oklahoma je samo održavala prednost do kraja utakmice.

Inače, jedan od atraktivnijih poteza na utakmici bio je mavaši-geri Stivena Adamsa pravo u međunožje Bredlija Bila. Još je pokušao da mu otme loptu posle toga.

Pogledajte:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.