ĐORĐEVIĆ OBJAVIO SPISAK ZA KVALIFIKACIONE MEČEVE U FEBRUARU: Neki novi klinci, niko iz Evrolige, ali se vraća glavna mašinerija!
Saša Đorđević je objavio spisak igrača za kvalifikacione mečeve u februaru, Foto: Fonet/Aleksandar Barda

20 imena na spisku

ĐORĐEVIĆ OBJAVIO SPISAK ZA KVALIFIKACIONE MEČEVE U FEBRUARU: Neki novi klinci, niko iz Evrolige, ali se vraća glavna mašinerija!

Tu su i dva igrača koji nisu zbog povreda mogli da igraju u novembru, ali jedni su od stubova

Objavljeno:

Košarkašku reprezentaciju Srbije u februaru očekuju nova dva meča u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine, ali u pitanju su oba gostovanja.

Srpski košarkaši će najpre gostovati Nemačkoj u Frankfurtu 23. februara, a potom 25. februara igrati protiv Austrije u Beču.

Selektor Srbije, Aleksandar Saša Đorđević je kao i za novembarske "kvalifikacione prozore" saopštio širi spisak igrača koji su kandidati za nacionalni tim u tim mečevima, a na njemu se nalazi 20 imena.

Srbija će igrati u gostima protiv Nemačke i Austrije
Srbija će igrati u gostima protiv Nemačke i Austrijefoto: Fonet/Aleksandar Barda

Evo i kompletnog spiska: Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan NIS), Dejan Todorović (Bilbao), Marko Simonović (Zenit), Milan Mačvan (Bajern), Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul BB), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Đorđe Gagić (Partizan NIS), Ognjen Jaramaz (Mega Bemaks), Nikola Rebić (Mega Bemaks), Boriša Simanić (FMP), Stefan Lazarević (FMP).

Uočljivo je odmah da ni na ovom spisku nema igrača koji nastupaju u Evroligi, ali ima i nekih novih imena poput Simanića, Rebića, Jaramaza i Alekse Avramovića, a tu su i povratnici Jović i Lučić koji zbog povreda nisu igrali u novembru.

Stefan Jović nije igrao u novembru za reprezentaciju zbog povrede
Stefan Jović nije igrao u novembru za reprezentaciju zbog povredefoto: Fonetap

Selektor naše nacionalne selekcije okupiće igrače i stručni štab 19. februara u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“. Državni tim će trenirati u srpskoj prestonici do 22. februara kada je planiran put u Frankfurt.

Podsećamo da je u prva dva meča kvalifikacija Srbija na svom terenu pobedila Austriju i Gruziju i deli prvo mesto sa istim učinkom kao i Nemačka.

Tri najbolje ekipe iz svake preliminarne grupe proći će u drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket, kada će biti formirane četiri grupe od po šest timova. Iz tih novoformiranih grupa, u koje će biti preneti bodovi iz uvodne faze, po tri najbolja tima steći će pravo da nastupe na Svetskom prvenstvu čiji je domaćin 2019. godine Kina, od 31. avgusta do 15. septembra.

BONUS VIDEO: Kvame Von posle debija za Partizan

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.