TEODOSIĆ GRADI ČUDO NA DIVČIBARAMA: Elitni hotel sa 7 terena, u priču se uključili njegov kum Pantelić i Deki Stanković!
Foto: Printscreen/Youtube/EPA/Michael Raynolds

Radovi kreću na proleće

TEODOSIĆ GRADI ČUDO NA DIVČIBARAMA: Elitni hotel sa 7 terena, u priču se uključili njegov kum Pantelić i Deki Stanković!

Još proletos je u medije dospela informacija da su Teodosići preko svoje firme "Sport agent" otkupili od grada Valjeva auto-kamp "Breza" površine 2,2 hektara zemlje za 208.000 evra

Objavljeno:

Miloš Teodosić zajedno sa svojim bratom Jovanom gradi ekskluzivni turističko-sportski kompleks na Divčibarama, gde je kupio zemljište i nekretnine koje planira da pretvori u centar za turiste i sportiste u zapadnoj Srbiji.

TEO POSEKAO ŠUMU NA DIVČIBARAMA ZBOG SVOG KAMPA? Meštani poludeli od besa, ali šta je prava istina? (FOTO)

Još proletos je u medije dospela informacija da su Teodosići preko svoje firme "Sport agent" otkupili od grada Valjeva auto-kamp "Breza" površine 2,2 hektara zemlje za 208.000 evra.

Upravo na tom mestu je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije odlučio da izgradi velelepni hotel, ali ne samo to, već i brojne sportske terene koji će služiti i za njegov košarkaški kamp koji već organizuje svakog leta na Srebrnom jezeru, ali i za brojne druge sportove, te ih iznajmljivati klubovima...

foto: Nebojša Mandić

U javnost je sada procureo i određeni plan, a kako "Blic" javlja, hotelski kompleks će imati 80 soba, kongresnom salom, fitnes centrom, bazenom... Pored hotela, predviđena je zatvorena sportska sala, ambulanta, svlačionica i sanitarni blok, te četiri terena za košarku, a po jedan za odbojku, rukomet i fudbal.

Pripreme za početak glavnih radova su već otpočele, pa je tako raščišćen teren, a trenutno se istražuje bušotina tople vode, neophodna za spa i velnes centar budućeg kompleksa braće Teodosić.

Građevinski radovi će početi na proleće, a to su potvrdili i iz grada Valjeva.

- Očekujemo da će kamen temeljac za sportsko-turistički kompleks biti postavljen u martu, a objekti će se graditi tokom cele ove godine. U skladu sa projektom i predviđenom dinamikom radova, očekujemo da će kompleks biti završen u prvoj polovini 2019. godine, najkasnije u septembru - rekao je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

foto: Profimedia

U čitav projekat su se uključili i bivši fudbalski reprezentativci Marko Pantelić, Teodosićev kum, i Dejan Stanković. A prema saznanjima "Blica" kompleks bi mogao biti i proširen na još jedan fudbalski teren sa tribinama kako bi se pojačala buduća ponuda za pripreme fudbalskih timova, do mogućnosti okupljanja i priprema različitih selekcija reprezentacije.

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović potvrdio je za "Blic" da će se grad Valjevo angažovati na pronalasku odgovarajuće parcele u blizini nekadašnje "Breze", na kojoj bi mogao da se gradi još jedan fudbalski teren.

Ipak, u sve to će morati da se uključi i država što je najavio i ministar trgovine Rasim Ljajić, koji je istakao da će budući kompleks biti od velikog značaja i obećao ulaganje države u infrastrukturu Divčibara.

Najveći problemi koji će morati da se reše u trafo-stanica, vodosnabdevanje i kanalizacija.

BONUS VIDEO: Pomeranje gravitacije u Pioniru pred meč Zvezde i Žalgirisa

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.