ODBRANA JE KLJUČ ZA ZAHUKTALI ŽALGIRIS: Ne vidim razlog zašto ne bismo išli na pobedu!
Dušan Alimpijević, Foto: EPA/Andrej Cukić

Optimizam u crveno-belom taboru

ODBRANA JE KLJUČ ZA ZAHUKTALI ŽALGIRIS: Ne vidim razlog zašto ne bismo išli na pobedu!

Crveno-beli u seriji trijumfa očekuju sjajnog litvanskog prvaka koji je zabeležio pet pobeda uzastopnih u Evroligi

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da njegova ekipa nema strah od pobede i dodao da ekipa u utakmicu protiv Žalgirisa ulazi sa dodatnim motivom da trijumfuje.

- Loš utisak od Olimpije potrudićemo se da promenimo protiv Žalgirisa, jer vlada dobro interesovanje za utakmicu. Svesni smo da gde god da igramo, a posebno kod kuće nemamo problem, odnosno strah od pobede. Očekujem dobru utakmicu. Razlog više za tako nešto je Žalgiris koji se ove godine pozicinirao dobro na tabeli, a i svojim igrama, čvrstinom koju pokazuju na svakoj utakmici. Očekujem dobru utakmicu - rekao je Alimpijević novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

foto: Dado Đilas

Litvanski tim je u seriji od pet uzastopnih pobeda i trenutno se nalazi na deobi trećeg mesta.

- Za nas je svaka pobeda u Evroligi velika, kako ona u Milanu, tako i svaka naredna koju bismo dobili. U odnosu na prvi meč u Kaunasu razlikuju se obe ekipe, jer su pokazale napredak u svojoj igri, ali i individualno na svakoj poziciji. Definitivno to više nije Žalgiris iz prvog kola, a nismo ni mi. Ohrabrujuće je što smo odigrali tada dobar meč pred punom halom i sjajnom atmosferom. Pokazali da možemo da se nosimo sa svim ekipama. Ne vidim drugi razlog zašto ne bismo išli na pobedu - rekao je Alimpijević, uz ocenu da je su najopasniji igrači Žalgirisa Kevin Pangos, Vasilije Micić i skorašnje pojačanje Beno Udrih.

Dušan Alimpijević
Dušan Alimpijevićfoto: Beta/Ivica Veselinov

- Pangos igra sa velikim samopouzdanjem i spada, po mom mišljenju, u tri igrača od kojih zavisi igra. Mislim da imamo kapacitet sa dobrim odbrambenim igračima na spoljnoj poziciji. O njihovim ambicijama dovoljno govori dovođenje Bena Udriha. On je u NBA igrao više od deset godina, a to dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Verujem da će već sutra pokazati zašto je došao u Žalgiris, a mi ćemo dati sve od sebe da ga zaustavimo.

Na konstataciju novinara da crveno-beli protiv ljubljanske Olimpije u prethodnom kolu ABA lige nisu igrali na visokom nivou, iako su pobedili, Alimpijević je kazao da je sve to normalno.

foto: EPA/Andrej Cukić

- Imamo preko 80 utakmica za ovu sezonu. Nekada je i normalno da se dešavaju takve utakmice. Meni je, kao i svima njima, sigurno krivo jer je publika došla u velikom broju da pozdravi sve ono što smo uradili u prošloj godini, odnosno na kraju prošle godine, kao i da pruži podršku za ono što nas čeka u teškom januaru. Još više mi je žao što smo imali dobre treninge tokom praznika, ali nismo igrali na visokom nivou... Na kraju se piše pobeda, a sve ostalo se zaboravlja - rekao je Alimpijević.

O narednom rivalu crveno-belih govorio je i kapiten Branko Lazić:

foto: EPA/Matteo Bazzi

- U petak nastavljamo sa žestokim ritmom utakmica. Oni su sjajna ekipa koja je pokazala dosta ove sezone. Igraju čvrstu i pametnu košarku i to smo osetili u prvoj utakmici Evrolige ove sezone kada smo igrali sa njima. Mi ćemo našu šansu tražiti kroz našu igru, naše sisteme uz pomoć publike - zastao je na kratko kapiten Crvene zvezde, a potom dodao:

- Imaju dosta dobrih igrača na spoljnim pozicijama. Utakmicu će odlučiti odbrana, a mi ćemo timski dati sve od sebe da neutrališemo njihove opasne bekove - istakao je Lazić.

foto: EPA/Matteo Bazzi

Svoja očekivanja pred utakmicu sa ’’zelenom šumom’’ izneo je i Tejlor Ročesti:

- Žalgiris ima veoma dobar tim i oni su to već dokazali u Evroligi. Reklo bi se da imaju veoma dobru hemiju u timu. Mi se nećemo fokusirati na jednog ili dva igrača, mislićemo na ceo njihov tim. Žalgiris je u sjajnoj seriji pobeda, ali prošlost nikada nije donela pobedu u košarkaškoj utakmici. Dobro smo trenirali, a sutra ćemo igrati u našoj dvorani. To će biti naša prednost jer volimo našu publiku - istakao je organizator igre crveno-belih.

Utakmica između Crvene zvezde i Žalgirisa igraće se sutra od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO: Šta košarkaši Zvezde i Partizana žele jedni drugima u 2018. godini

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.