Najbolji mogući početak 2018. godine za Zvezdu! Olimpija je bila samo zagrevanje za ono što tek sledi... (FOTO)
KK Crvena zvezda, Foto: Fonet

ABA liga, 14. kolo

Najbolji mogući početak 2018. godine za Zvezdu! Olimpija je bila samo zagrevanje za ono što tek sledi... (FOTO)

Dešavanja na kraju svake četvrtine mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog...

Objavljeno: 21:23h

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Olimpije rezultatom 80:76 u 14. kolu ABA lige.

Ovo je 12. pobeda beogradskog tima u sezoni, dok je ekipa iz Slovenije i deveti put pretrpela poraz.

Najefikasniji u timu domaćina bio je Tejlor Ročesti sa 16 poena, a pratio ga je Nemanja Dangubić sa 13, koliko je imao i Džejms Feldin, dok je za goste solidan bio Morgan sa 15, koliko je imao i Špan.

foto: ABA liga/Printscreen
foto: ABA liga/Printscreen

Ovom pobedom crveno-beli su se ponovo popeli na deobu prvog mesta sa podgoričkom Budućnošću, dok će Olimpija i definitivno morati grčevito da se bori za opstanak.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezdafoto: Dado Đilas

Zvezda je ovaj meč prelomila u drugoj četvrtini, a onda je u drugom poluvremenu održavala razliku

Inače, izabranici Dušana Alimpijevića narednog ponedeljka igraju sa podgoričkim timom u direktnom okršaju za prvo mesto na tabeli. A, pre toga ih očekuje duel sa Žalgirisom u Evroligi. Teška nedelja je ispred crveno-belih.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Dešavanja na kraju svake četvrtine mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog...

80:76 - KRAJ! Poprilično izjednačena četvrta četvrtina, pa su crveno-beli bez mnogo muke održali plus 6 iz treće i na taj način došli do 12. pobede u sezoni ABA lige i na najbolji mogući način započeli novu kalendarsku godinu. Doduše, Olimpija se u jednom momentu približila i na minus tri na minut i po do kraja, ali više od toga nije mogla, nije bilo snage u njenim igračima, a i najbolji igrač Olimpije Morgan se povredio u tom momentu. Inače, meču je prisustvovalo ogromnih 6100 ljudi, što je jedan od rekorda sezone u ABA ligi.

62:56 - KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Zvezda je lagano počela da preuzima stvari u svoje ruke, uprkos očajnom šutu za dva, koji i dalje traje.

40:37 - KRAJ DRUGE ČETVRTINE! Malo su se konsolidovali crveno-beli u ovom periodu igre i uspeli da povežu redove, pa su u ranoj fazi došli do preokreta zbog poboljšanog protoka lopte. Uspeli su da ovu četvrtinu reše u svoju korist, uprkos užasnom šutu za dva (a u tome su među boljima u ligi). Ubacili su samo pet dvojki za celo poluvreme.

16:18 - KRAJ PRVE ČETVRTINE! Više nego čuda period. Nijedna od ekipa nije uspevala da pronađe igru u napadu (možda se i dalje oporavljaju od novogodišnje proslave, a-ha-ha) pa je rezultat bio veoma nizak. Posebno simptomatičan bio je broj netačnih dodavanja crveno-belih košarkaša, pa su u jednom momentu čak dodali loptu treneru Alimpijeviću usred napada. Da nije bilo razmene trojki u poslednjem minutu prve deonice, na semaforu bi pisalo 13:13. Gosti su imali i pet poena prednosti u jednom trenutku, pa je i Zvezda prebacila tas na svoj deo vage, da bi na kraju Slovenci ipak uspeli da se vrate na "pol poziciju".

19.00 - Utakmica je počela! Želimo svim igračima sve najbolje u Novoj godini.

18.30 - U Pioniru je sve spremno za prvi meč crveno-belih u godini.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.